Το πέρασμα Βουραϊκού 2018

Τα όποια προγνωστικά περί άστατου καιρού, δεν εμπόδισαν τους 62 συνταξιδιώτες μας, μέλη και φίλους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥ
Χαλανδρίτσας, να φθάσουμε με πούλμαν του Patras Travel, τις πρωινές ώρες, της περασμένης Κυριακής 13 Μαΐου, στα Καλάβρυτα.

Σκοπός αυτής της ημερήσιας απόδρασης ήταν να συμμετάσχουμε για 24 η χρονιά, σαν Σύλλογος, στο ετήσιο πανελλήνιο πέρασμα στο ξακουστό φαράγγι του Βουραϊκού, που είναι
ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για την περιοχή μας, αλλά και για την εποχή. Σ’ αυτή τη γιορτή της φύσης η διοργάνωση του περάσματος έχει αρχίσει από τον Τοπικό Ορειβατικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο από το 1980, ο οποίος κατάφερε να αναδείξει το φαράγγι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι προτιμήσεις της παρέας μας ήσαν διαφορετικές. Άλλοι περπάτησαν όλη τη διαδρομή των 23 χλμ., άλλοι ένα μέρος και άλλοι είδαν το φαράγγι μέσα από τα βαγόνια του γραφικού Οδοντωτού, που γράφει σήμερα ιστορία 118 χρόνων. Η παραμονή κάποιων στα Καλάβρυτα (μέχρι να έλθει η ώρα της επιβίβασης στον Οδοντωτό) έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που στεγάζεται στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο σημειωτέον αξίζει όλοι να επισκεφθούμε. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του.

Στη διάρκεια της διαδρομής μας στο φαράγγι, συναντήσαμε και άλλες ομάδες, κυρίως νέων, από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της χώρας, χωρίς να συναντήσουμε την άλλοτε πολυπληθή συμμετοχή, παρά το ότι οι διοργανωτές και τα ΜΜΕ είχαν καταβάλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να ενισχύσουν την προσέλευση του κόσμου.
Ερωτηματικά όμως δημιουργήθηκαν σε όσους κατά τις μεσημβρινές ώρες περίμεναν με τις ώρες τον Οδοντωτό. Τελικά, όπως πληροφορήθηκαν ένας εκ των δύο συρμών παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και εύλογες διαμαρτυρίες, των δεκάδων και εκατοντάδων επιβατών. Μα είναι δυνατόν,
αναρωτήθηκαν όλοι, να χαλάει ο συρμός μία τέτοια ημέρα; και να αμαυρώνεται το ετήσιο πέρασμα;

Ωστόσο τα βαγόνια έλαμπαν από καθαριότητα και η συνολική εμφάνιση των νέων αμαξοστοιχιών ήταν εντυπωσιακή.

Στο Διακοφτό μετεπιβίβαση στο πούλμαν για επιστροφή στις εστίες μας, όλοι γεμάτοι από ένα πλήθος παραστάσεων και εμπειριών, που μόνο του Φαράγγι του Βουραϊκού μπορεί να προσφέρει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για