Η Πάτρα αρνήθηκε ιατρείο… και το πήρε η Αμοργός!

Ένα γηροκομείο στην Πάτρα… στερήθηκε ένα ολόκληρο οφθαλμιατρείο και μάλιστα και την δωρεάν εξέταση των ηλικιωμένων θαμώνων του, και το οποίο τελικά κέρδισε… η Αμοργός! Η ιστορία μοιάζει απίστευτη, κι όμως συνέβη με πρωταγωνιστή έναν Πατρινό οφθαλμίατρο ο οποίος βγήκε στην σύνταξη! Πρόκειται για τον γνωστό γιατρό Δημήτρη (Μίμη) Αποστολόπουλο ο οποίος θέλησε να κάνει μία δωρεά σε γηροκομείο της περιοχής, ολόκληρο τον εξοπλισμό του ιατρείου του, αλλά και τις επιστημονικές του γνώσεις, αφού θα εξέταζε ο ίδιος τους ηλικιωμένους και μάλιστα δωρεάν!

Απευθύνθηκε σε γηροκομείο της περιοχής, όμως έλαβε αρνητική απάντηση αφού (όπως του είπαν)… δεν υπήρχε χώρος για την στέγαση των μηχανημάτων! Απογοητεύθηκε ο γιατρός και συζητούσε το ζήτημα με τον γνωστό πατρινό αιμοδότη Λευτέρη Πολυκρέτη.

Και τότε εκείνος του είπε για την Αμοργό. Το νησί του που θα είχε ανάγκη από ένα τέτοιο ιατρείο!

Έτσι η Αμοργός απέκτησε  οφθαμολογικό εξοπλισμό χάρη στην προσφορά του Πατρινού γιατρού Μίμη Αποστολόπουλου. Tα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στα Κατάπολα, στο κοινοτικό γραφείο δίπλα στο αγροτικό ιατρείο.

 

Ο Λευτέρης Πολυκρέτης έγραψε:

«Καλότυχα φρονώ τα δακρυσμένα μάτια.

Γιατί τίποτε δεν είναι πιο ωραίο απ’ αυτά.

Κανένα πιο πολύτιμο κόσμημα

Από δυο διαμάντια στην άκρη των βλεφάρων

Αυτά τα δάκρυα μπορούν

να σβήσουν τις φωτιές του κόσμου»!!!

(Από το ποίημα του πατρινού Σπύρου Τραχάνη – Τα δακρυσμένα μάτια)

 

Τα είδα, τα δακρυσμένα μάτια του Πατρινού γιατρού Μίμη Αποστολόπουλου. Την ώρα που φορτώναμε στο αυτοκίνητο του γραφείου μεταφορών ΚΑΪΜΑΚΑΣ, όλο τον εξοπλισμό του ιατρείου του, για να μεταφερθεί στην Αμοργό.

Ο οφθαλμίατρος κ. Αποστολόπουλος τερμάτισε την καριέρα του και κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης.

10 δέματα καλά συσκευασμένα φορτώθηκαν στο φορτηγό με μεγάλη επιμέλεια, για να μεταφερθούν στο καινούργιο τους σπίτι στα Κατάπολα, όπου θα εγκατασταθούν. Μαζί φορτώθηκαν και οι αναμνήσεις του γιατρού. Οι όμορφες και οι άσχημες, οι καλές και οι στενάχωρες στιγμές, μέρες , μήνες, χρόνια. Δεν τον ρώτησα γιατί δάκρυσε, θα ήταν άτοπο. Αποφάσισα να βγάλω το δικό μου συμπέρασμα.

Ήταν δάκρυα χαρμολύπης. Χαράς γιατί πίστεψε ότι εκεί στην άκρη του Αιγαίου, στην Αμοργό, ένα νησί, που ακόμη δεν έχει επισκεφθεί, θα προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα υγείας, κάτι που διαπίστωσε πως λείπει από το νησί, στον τομέα της οφθαλμιατρικής. Λύπης γιατί δεν είναι δα και εύκολο ν’ αποχωρίζεσαι τους «βοηθούς» σου, στο επάγγελμα που διακόνησες τόσα χρόνια.

Φίλε Μίμη οι ευχές των μόνιμων κατοίκων της Αμοργού, θα σε συντροφεύουν από εδώ και μπρός στη ζωή. Κάθε φορά που θα βλέπουν… το φως τους , κάθε φορά που θα γεμίζεις τις καρδιές τους με το φως της αγάπης και της προσφοράς σου.

Τώρα ραντεβού για να πάμε στην Αμοργό να στήσεις το Οφθαλμολογικό Ιατρείο της και να γνωρίσεις τους ανθρώπους της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπαμα είχε πει στην ομιλία του στην Αθήνα:

«Ο πιο σημαντικός άνθρωπος μιας χώρας, δεν είναι ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί της, αλλά ο πολίτης»!!!

Το συγκεκριμένο γηροκομείο της Πάτρας μπορεί να έχασε το ιατρείο, όμως αναμφισβήτητα οι ασθενείς της Αμοργού… θα έχουν το «αποκούμπι» τους. Χάρη σε έναν Πατρινό γιατρό που το  μόνο που ζητούσε ήταν να προσφέρει. Όπως μάθαμε ο κ. Αποστολόπουλος επισκέπτεται το νησί, μαζί με τον φίλο του Λευτέρη Πολυκρέτη (επίσης γνωστό για την προσφορά του στην αιμοδοσία) και εξετάζει δωρεάν τους ασθενείς. Στην Ελλάδα της κρίσης, και της λεγόμενης «σύγχρονης ζωής» υπάρχουν ακόμη άνθρωποι! Κρίμα μόνο για τους τροφίμους του γηροκομείου που η Διοίκησή του… αρνήθηκε την προσφορά του γιατρού γιατί…. δεν είχε που να βάλει τα μηχανήματα!

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για