Τα όπλα στις τάξεις των μεταναστών φέρνουν σήμερα στην Πάτρα εσπευσμένα κλιμάκια των Υπουργείων για το μεταναστευτικό

Κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Πάτρα, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι για τη διευθέτηση του μεταναστευτικού.

Στις 11.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΛΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του οργανισμού, τα μέλη των υπουργικών κλιμακίων και επιτελών του Λιμενικού και της αστυνομίας.

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη η οποία αναμένεται να έχει συνάντηση στα δικαστήρια της Πάτρας με τις εισαγγελικές αρχές για το πρόσφατο συμβάν με τον θανάσιμο τραυματισμό από πυροβολισμό του νεαρού Αφγανού στο λιμάνι ενώ νωρίς το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

«Αυτή η κατάσταση στην Πάτρα πρέπει να σταματήσει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου. Τόνισε ότι πριν γίνει η δολοφονία, είχαν απομακρυνθεί από τις δομές της Πάτρας 260 άτομα.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ’ αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας, φορέων της Πάτρας, καθώς και  των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για