Πάτρα: Κόντρες σε πολυκατοικίες για μισθώσεις διαμερισμάτων μέσω Airbnb- Κάνουν συνελεύσεις

Κόντρες και σε πολυκατοικίες στην Πάτρα έχει δημιουργήσει η απόφαση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να τα ενοικιάζουν μέσω Airbnb.

Αντιδράσεις δημιουργούνται από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, για το ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην πολυκατοικία και διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα.

Ηδη πραγματοποιούνται συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί ή όχι η χρονομίσθωση μέσω Airbnb για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες.

Την ίδια ώρα δεκάδες οικογένειες από την Πάτρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της στέγασης μελών τους σε άλλες πόλεις , στις οποίες έχουν μετεγκατασταθεί για επαγγελματικούς λόγους ή για σπουδές, καθώς λόγω της χρονομίσθωσης δεν βρίσκουν σπίτια για να νοικιάσουν.

Όπως ανέφερε η κ. Κυριακή Αθανασιάδη, δικηγόρος και Πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, μιλώντας  στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα», στην Αχαϊα το φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις αφορά σε ξένες εταιρείες οι οποίες ενοικιάζουν συγκροτήματα στις τουριστικές περιοχές και μετά τα εκμεταλλεύονται μέσω χρονομίσθωσης.

Οπως τόνισε η κ. Αθανασιάδη, απαραίτητο είναι να τηρείται η νομιμότητα. Οσον αφορά τις χρονομισθώσεις σε πολυκατοικίες, η κ. Αθανασιάδη είπε ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα και θα πρέπει όλοι να αποδεχθούν αυτό τον τρόπο μίσθωσης.

Γενικότερα, οι μισθώσεις μέσω Arbnb έχουν φέρει νέες συνθήκες στην ενοικίαση ακινήτων, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι ή φοιτητές από την Αχαϊα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μη εξεύρεση στέγης σε νησιά ή άλλους προορισμούς, καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει τη χρονομίσθωση από τη μηνιαία μίσθωση, καθώς τους επιφέρει μεγαλύτερο κέρδος

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για