ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ… ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ! Δεν του έδωσαν τζιπ για την εικόνα της Παναγίας – ΦΩΤΟ

Συνέβη και αυτό στην διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων για την πολιούχο του Αιγίου Παναγία Τρυπητή. Για πρώτη φορά αν και ζητήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Στρατός δεν παραχώρησε τζιπ για να μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα.

Στο Αίγιο ήδη συζητούν πως η άρνηση του Στρατού για την παραχώρηση του τζιπ έχει να κάνει με την οξεία αντιπαράθεση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας έκανε το καθιερωμένο αίτημα για την παραχώρηση στρατιωτικού τζιπ προς τον Στρατό Ξηράς, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική με την αιτιολογία πως «δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα»! Ετσι ο κ. Αμβρόσιος αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και του παραχώρησε όχημα! Αποτέλεσμα; Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής να μεταφερθεί για πρώτη φορά… σε κόκκινο τζιπ!

Το γεγονός σχολιάστηκε ευρέως μεταξύ των πιστών και ιδιαίτερα των Αιγιωτών! Όπως σχολιάστηκε και η απουσία κυβερνητικού στελέχους από τις εκδηλώσεις! Ούτε… βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστη στην Θεία Λειτουργία αλλά και την λιτανεία που ακολούθησε! Στο Αίγιο οι απόψεις διίστανται! Άλλοι «συγχαίρουν» τον κ. Αμβρόσιο με την στάση του και άλλοι τον «μέμφονται» αφού με την «χρυσαυγίτικη» όπως λένε, συμπεριφορά του… καταδικάζει την πόλη και την κάνει ρεζίλι!

Από την πλευρά του πάντως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν έχει αντιδράσει. Ούτε έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο στο blog του.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για