ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ: Ο χείμαρρος που χρωματίζεται… ανάλογα με το είδος της μόλυνσης!

Συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες για τον χείμαρρο στα Ζησιμέϊκα και όχι άδικα! Στον χείμαρρο καταλήγουν τα «στραγγίδια» από τον ΧΥΤΑ Φλόκα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες των περιοίκων… το νερό παίρνει διάφορα χρώματα! Ενώ λοιπόν τις προηγούμενες ημέρeς το χρώμα του ήταν «καφέ», το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έγινε… λευκό! Οι κάτοικοι μιλώντας στον «Κόσμο» σχολίασαν με αρκετή και δικαιολογημένη δόση ειρωνίας: «Από μαύρο έγινε άσπρο, λέτε να έγινε θαύμα; Αα είχε και μία υπέροχη ευωδία από «τυρόγαλα»! Αυτό θα πεί Πάσχα στο χωριό! Όποιος θέλει να απολαύσει την εξοχή στα Ζησιμαίικα, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να φάει προϊόντα που καλλιεργούνται στο χωριό μας και στις γύρω (ΧΥΤΑ Φλόκα, Σανταμέρι κ.α.) περιοχές, είναι προσκεκλημένος»!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα νερά του χειμάρρου καταλήγουν στον Πατραϊκό κόλπο με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των λουομένων. Ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι… είναι κοντά!

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας Παναγιώτης Κουνάβης ο οποίος επεσήμανε τα εξής: Στη Δυτική Αχαΐα οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ωλενίας συναίνεσαν πριν σχεδόν 15 χρόνια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Φλόκα. Είπαν ναι σε ένα έργο όπου θα υποδέχονταν τα απορρίμματα των σημερινών Δήμων Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων (αυτός προέκυψε εξ αίτιας αδιεξόδου και εκεί) και τμήματος της σημερινής επικράτειας του Δήμου Πατρέων.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δήθεν αντισταθμιστικών μέτρων, τα αυτιά τους άκουσαν υποσχέσεις που ακόμα να γίνουν πράξη, όπως ένα κάκιστο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ και ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα της Ωλενίας.

Παράλληλα κάθε φορά, το αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων μεταφέρεται στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Αυτό έγινε πριν 3 χρόνια με τον Πύργο και αυτό πάει να γίνει τώρα και με το Αίγιο.

Η άρνηση στα σκουπίδια άλλων δήμων στο Φλόκα από τους κάτοικους της Ωλένιας, είναι δικαιολογημένη και δεν έχει να κάνει ούτε με τοπικισμούς, ούτε με αδιαφορία για την δημόσια υγεία, αφού για τον κίνδυνο αυτόν, ευθύνονται πρώτα από όλους, όσοι μέχρι τα τώρα διαχειριστήκαν με αυτά τα αποτελέσματα στην περιοχή τους τα απορρίμματα.

Η άρνηση σε απορρίμματα άλλων περιοχών εκτός των Δήμων που εξυπηρετεί ο ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ έχει να κάνει με αγανάκτησή των κατοίκων, αφού χρόνια τώρα,φωνάζουν για τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και στον Πατραϊκό κόλπο, αλλά κανείς δεν ακούει».

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για