Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΗΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ: «Κολάστηκαν» με τον στολισμό του Επιταφίου

Η ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΠΕΡΙ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ

Επιτάφιος που δεν ανταποκρινόταν στον έρανο που προηγήθηκε για την αγορά λουλουδιών, αποτέλεσε θέμα εκτενούς κους κους στην αρκτική πλευρά της Πάτρας και «δυναμίτισε» το κλίμα κατάνυξης λόγω των ημερών με ποικίλα σχόλια που δεν ήταν και τόσο κομψά. Πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν ότι για τον στολισμό του εν λόγω επιταφίου έγινε έρανος με τους πιστούς της ενορίας να συνεισφέρουν τον οβολό τους προκειμένου να προκύψει ένα αποτέλεσμα εφάμιλλο του εράνου. Ιδίως δε συνεισέφεραν οι κυρίες της γειτονιάς που είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδους προσκλήσεις και περισσότερο ευαίσθητες σε θέματα πίστης, ενώ είθισται να θεωρούν τον στολισμό του επιταφίου δική τους υπόθεση.

Ωστόσο, όταν είδαν τον επιτάφιο, για τον οποίο είχε συγκεντρωθεί ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό, δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένες καθώς τόσο ο όγκος όσο και το είδος των λουλουδιών δεν ανταποκρίνονταν στις αισθητικές τους απαιτήσεις, ούτε, όπως λένε, στο ποσό που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει δαπανηθεί με βάση την ανταπόκριση των πιστών στη σχετική έκκληση. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ξεκινήσει άμα τη εμφανίσει του επιταφίου ο σχολιασμός και μαζί με αυτόν και τα καχύποπτα σχόλια, τα οποία το επόμενο πρωί, του Μεγάλου Σαββάτου έδιναν και έπαιρναν μαζί με μπηχτές περί πιθανής… λοξοδρόμησης του ποσού από τον επιτάφιο σε άλλες δραστηριότητες. Μάλιστα στο στόχαστρο δεν είχε μπει ο ιερέας, αλλά αυτός που είχε κάνει την έκκληση για τον έρανο υπέρ του επιταφίου γνωστός παράγοντας περί τα εκκλησιαστικά θέματα. Τώρα τι ακριβώς συνέβη κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μιας και δεν ζητήθηκε απόδειξη για την όλη δαπάνη και η αντίδραση στηρίχθηκε μονο στο έμπειρο μάτι των κυριών της ενορίας, οι οποίες παίρνουν όρκο ότι δεν πήγε στα λουλούδια όλο το συγκεντρωμένο ποσό.

Με τούτα και με τ΄ άλλα πάντως κολάστηκαν οι πιστοί μεγαλοβδομαδιάτικα. Μερικοί μάλιστα ακούστηκαν να λένε ότι «του χρόνου δεν ξανάχει».

dete.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για