Πάτρα: Ποιος είναι ο Αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από μαινόμενο οδηγό στη Μαιζώνος – ΦΩΤΟ

Ο Κωνσταντίνος Πατέντας, ήταν ο αστυνομικός που το απόγευμα της Μ. Τρίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με το μαίνος 70χρονου οδηγού αυτοκινήτου που δεν δίστασε να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει. Συγκεκριμένα ο ηλικιωμένος χτύπησε τον Αστυνομικό με το κεφάλι στο πρόσωπο!

arheio_lipsis.jpg

Τελικώς προσήχθη στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, αντίστασης, απείθειας και εξύβρισης. Μήνυση στον 70χρονο υπέβαλλε και ο Αστυνομικός Κωνσταντίνος Πατέντας,  ο οποίος μετά το πρωτοφανές επεισόδιο μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ

Ο Πατρινός Αστυνομικός έχει βραβευθεί για τις σωτήριες ενέργειες του από την ΕΛ.ΑΣ, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών τις Αστυνομικές Ενώσεις και όχι μόνο.

Το 2013 βραβεύθηκε ως ο Τροχονόμος της χρονιάς, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)

wjmaicrqsj5149e6039b493.jpg

Το 2013 βραβεύθηκε μαζί με τον συνάδελφο του Ανδρέα Κάππο, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για παροχή βοήθειας και διάσωση παιδιού 17 μηνών από βέβαιο πνιγμό και την μετοφορά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.  Το ίδιο έτος είχαν επέμβει σε ένα ακόμα περιστατικό, σώζοντας την μικρή Χριστίνα η οποία παραλίγο να πνιγεί από μία πατάτα που είχε «κολλήσει» στο λαιμός της.

judsbzaavu52c3d70b508b5.jpg

Το 2016 με αυτοθυσία μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας στις εργατικές κατοικίες Ιτεών και με μόνο του όπλο το θάρρος του και μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό του προσπάθησε με μηδενική ορατότητα, να σώσει 8χρονο ΑμεΑ που είχε εγκλωβιστεί στο δωμάτιό του. Ο νεαρός Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για