ΠΑΤΡΑ: Σε απόγνωση οι απόμαχοι της εργασίας – Δεν δίνουν τα αναδρομικά – Συνεχίζουν τις παράνομες κρατήσεις

Πραγματικός «τύραννος» αποδεικνύεται το Δημόσιο για τους συνταξιούχους που διεκδικούν τα αναδρομικά από τις επικουρικές συντάξεις τους, καθώς εξακολουθεί να παρακρατεί τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο! Την ίδια ώρα, ο ΕΦΚΑ νίπτει τας χείρας του για τα «κλεμμένα» και παραπέμπει στο υπουργείο Εργασίας για οδηγίες σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των αναδρομικών, που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα!

Όπως παραδέχτηκε πρόσφατα η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, το υπουργείο Εργασίας περιμένει την έγκριση των θεμάτων για την επιστροφή των αναδρομικών. Εως τότε συνεχίζει να παρακρατεί την εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο, σε μια προφανή προσπάθεια να συντηρήσει το «εικονικό» πλεόνασμα του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, καλεί τους συνταξιούχους να μη στέλνουν στον ΕΦΚΑ ανεπίσημα έγγραφα που τιτλοφορούνται ως «αιτήσεις αναδρομικών», αλλά να περιμένουν την έναρξη της λειτουργίας της επίσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα υποδέχεται τα αιτήματα.

Οπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, η λύση που θα δώσει η κυβέρνηση «θα είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

 

Χωρίς αίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται την τροπολογία μέσω της οποίας όσοι δικαιούνται αναδρομικά εξαιτίας της λανθασμένης παρακράτησης θα δικαιωθούν συνολικά χωρίς να υποβάλουν αίτηση. Ο στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται και οι απαραίτητες αλλαγές τεχνικής φύσεως για να παρακρατείται στο ορθό ποσοστό της η εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ μόνο από τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ.

Για να εξακριβώσουν αν τους έχουν παρακρατηθεί παράνομα επιπλέον ποσά υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές τους, οι συνταξιούχοι πρέπει καταρχάς να δουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και να ελέγξουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν αν η εισφορά εξακολουθεί να παρακρατείται παράνομα αντί να μηδενιστεί, παρότι η επικουρική τους έχει μειωθεί κάτω από τα 300 ευρώ. Όσοι λαμβάνουν μεγαλύτερη επικουρική πρέπει να εξακριβώσουν αν η παρακράτηση έχει μειωθεί ή έχει διατηρηθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από το «κούρεμα» του 2016.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για