Το Ιστορικό κέντρο του Αιγίου αποκτά καλλιτεχνική άποψη και ύφος

Το σχέδιο του καταξιωμένου αρχιτέκτονα και εικαστικού Νίκου Μουρίκη, επιλέχτηκε για την διεκδίκηση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων του Νέου ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι το τέλος Μαΐου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η αντιδήμαρχος έργων κ Βασιλική Ψυχράμη ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μελέτη της ανάπλασης ουσιαστικά χωρίζεται σε τρία αυτοτελή τμήματα, με πρώτο και καλύτερο την αναμόρφωση της πλατείας Αγίας Λαύρας, που αποτελεί και κομβικό σημείο για την πόλη μιας και ενώνει το κέντρο με την παραλία, που πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η δική της ανάπλαση».
Στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου συμμετέχει και το γραφείο της Πατρινής κα Διονυσοπούλου, που αναλαμβάνει τα τμήματα της αναμόρφωσης των οδών Κλ. Οικονόμου μέχρι τη συμβολή της με τη Ρήγα Φερραίου (συμπεριλαμβανομένης και της υποβαθμισμένης σήμερα Τρίγωνης Πλατείας) και της Μητροπόλεως έως τα φανάρια της Σολωμού, με τις λεπτομέρειες που έχουν «διαρρεύσει» να μιλούν για υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ, διαφορετικών χρωμάτων υλικά σε δρόμους και πεζοδρόμια κ.α.

Κύριο χαρακτηριστικό το νέρο

Ιδιαίτερα σημαντική, όσο και πρωτοποριακή, παρουσιάζεται η μελέτη του αιγιώτη αρχιτέκτονα Νίκου Μουρίκη σχετικά με την ανάπλαση της Πλατείας Αγίας Λαύρας, η οποία αλλάζει άρδην εικόνα με επέκτασή της (διαπλάτυνση) στις δύο πλευρές της οδού Ζαΐμη αλλά και δεντροφύτευση και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με κυρίαρχο στοιχείο το νερό, για να γίνει πιο φιλική και ελκυστική για ντόπιους και επισκέπτες αλλά και πιο δροσερή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραθέτουμε φωτορεαλιστικά σχέδια

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για