ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από την ΑΒΕΞ οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος

Συγκέντρωση έξω από τα κλειστά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων ανακοινώνουν αύριο οι κάτοικοι στις νότιες περιοχές της Πάτρας με αίτημα -εδώ και τώρα- την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.

 

Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι και σε αυτή συμμετοχή έχουν δηλώσει τουλάχιστον επτά σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι εδώ και καιρό συζητούν στο πλαίσιο του συντονιστικού οργάνου τους, πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή. Οι εκτιμήσεις των κατοίκων αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν στα κλειστά εργοστάσια, σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο, ξεπερνά πλέον τους 1.000 και έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

 

Μεταξύ των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων στις ανοικτές δομές φιλοξενίας στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, η ελπίδα να χορηγηθεί άσυλο και να λάβουν την άδεια να μεταφερθούν σε κάποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται ότι είναι μικρή γι’ αυτό και πλέον η πίεση μεταφέρεται στην Πάτρα απ’ όπου ομαδικά προσπαθούν να αποδράσουν προς Ιταλία.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για