Πατρών – Καλαβρύτων: Επεσε ο δρόμος στο Τρεχλό, μεγάλη απειλή για την κυκλοφορία

Tην ώρα που τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Διεύθυνση Εργων και Πολιτική Προστασία, αγωνίζονται να «καθαρίσουν» την κατολίσθηση στο 12 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καλάβρυτα Διακοπτό μέσω Πούντας, άλλα -νέα- μέτωπα ανοίγουν. Μέτωπα που απειλούν να δυσχεράνουν περεταίρω την πρόσβαση στα Καλάβρυτα και την οδική σύνδεση με την Πάτρα.
Από το πρωί της Τρίτης που μας πέρασε, έχει σημειωθεί εκτεταμένη καθίζηση στην Καλαβρύτων Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, στο 10 χλμ. στο ύψος της κοινότητας του Τρεχλού.
Από την κατολίσθηση η οποία σημειώθηκε μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αποκόπηκε η μία λωρίδα του δρόμου, στα κατάντη, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλάβρυτα. Το οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Πάτρα είναι κλειστό ενώ η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου καθίσταται πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Χθες Πέμπτη στην περιοχή βρέθηκε εκ νέου κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Αχαΐας της Περιφέρειας με επικεφαλής το μηχανικό Παναγιώτη Φλωράτο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.
Λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και η μελέτη και αποκατάσταση του προβλήματος θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το συγκεκριμένο τμήμα της Πατρών Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας είχε ανακατασκευαστεί προ δεκαετίας.
Απ ότι φαίνεται, δυστυχώς, οι τεχνικές αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται χωρίς μελέτη των γεωλογικών συνθηκών κάθε περιοχής, δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά ει μη μόνο, στην κατασπατάληση πόρων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για