Κλιμάκωση: Αγριες αερομαχίες γύρω από Σινούκ που μετέφερε τον Α/ ΓΕΣ Α.Στεφανή και 16 ανώτατους Αξιωματικούς

Κλιμάκωση με άγριες αερομαχίες γύρω από το Σινούκ που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ και 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς είχαμε πριν λίγο. Οι Τούρκοι έστειλαν δύο μαχητικά που πέταξαν 2.000 πόδια από το Σινούκ εντός του FIR Αθηνών.

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά μας από την 115 ΠΜ και ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, παρενοχλήθηκε δύο φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη, τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, διότι παραβίαζε το τουρκικό FIR.

Οι Τούρκοι, όμως, κλιμάκωσαν την προκλητικότητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογείωσαν ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν, τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.

Στη συνομιλία δια ασυρμάτου, που ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, oι Τούρκοι πιλότοι, πέταξαν περίπου 2.000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Αστραπιαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες με τα τουρκικά αεροσκάφη.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για