Παραμένουν στο ΧΥΤΑ οι κάτοικοι του Δήμου Αιγείρας- Περιμένουν επέμβαση των ΜΑΤ

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων είναι κάτοικοι του Δήμου Αιγείρας που διεκδικούν το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ ο οποίος, όπως ανέφερε στο thebest.gr μέλος της Επιτροπής για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας Ρία Σακούλη,«έχει καταλήξει να είναι ένας παράνομος σκουπιδότοπος».

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι είναι υπερκορεσμένος και ότι λύση στο πρόβλημα είναι να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μεταφερθούν όλα τα σκουπίδια του σε άλλο ΧΥΤΑ της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε η κα Ρία Σακούλη στην είσοδο του χώρου βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα τα οποία παραμένουν εκεί εδώ και 35 μέρες. Μάλιστα τις τελευταίες 12 βρίσκονται εκεί 24 ώρες το 24ωρο ενώ στα μέλη της επιτροπής έχουν γίνει αυτεπάγγελτα 4-5 μηνύσεις.

Σήμερα μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Αιγίου στο χώρο του ΧΥΤΑ πήγε ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας της Πάτρας, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων, μικρή αστυνομική δύναμη και ένα απορριμματοφόρο.

«Ζήτησαν να ανοίξουμε προκειμένου να περάσουν και να πετάξουν απορρίμματα. Αφού αρνηθήκαμε μας ενημέρωσαν ότι θα αναγκαστούν να παρέμβουν. Πιστεύουμε λοιπόν ότι θα επιστρέψουν και ότι αυτή η παρέμβαση θα γίνει με τα ΜΑΤ» ανέφερε η κα Σακούλη.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για