ΠΑΤΡΑ: Εταιρείες υποχρεώνουν σεκιουριτάδες να επιστρέφουν χρήματα από υπερωρίες και δώρα!

Εταιρείες security μεταξύ αυτών που εξαπατούν τους εργαζόμενούς τους και μάλιστα τους αναγκάζουν να επιστρέφουν δώρα και επιδόματα αλλά και υπερωρίες γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν τους προσλαμβάνουν! Τις αποκαλύψεις έκανε στον «Κόσμο» Πατρινός εργαζόμενος ως «σεκιουριτάς» ο οποίος «τα βρόντηξε» όταν διαπίστωσε τον εκβιασμό που του έκαναν. Ο ίδιος περιγράφει στον «Κόσμο» ότι του συνέβη: «Εργαζόμουν στην εταιρεία. «τάδε»  Security από τις 21 Αυγούστου 2017 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2018…! Σε πολυκατάστημα της Πάτρας. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία δεν μου κατέβαλε ούτε δώρα ούτε επιδόματα ούτε αργίες ούτε φυσικά βραδινά. Αντιθέτως, με πλήρωνε 550€ σταθερά τον μήνα! Όταν βέβαια κάποια ποσά αναγκαστικά προστίθονταν στον μισθό μου λόγω νυχτερινών, αργιών ή υπερωριών,  με ανάγκαζαν αφού έκανα ανάληψη από την Τράπεζα να τα επιστρέψω… χέρι με χέρι! Φυσικά εγώ φαινόμουν ότι ελάμβανα παραπάνω και φυσικά με φορολογούσαν για το σύνολο του ποσού. Το συνέβη έγινε και με το επίδομα αδείας του 2017 που με ανάγκασε τον Φεβρουάριο του 2018 να το επιστρέψω».

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία που είχε αναλάβει την φύλαξη διακόπτει την συνεργασία με το πολυκατάστημα! Η εταιρεία δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, πολύ λιγότερες από αυτές που δικαιούντο και τους ζητά να υπογράψουν πως «δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση από εκείνη»! Ο καταγγέλλων δεν υπογράφει, όμως προσλαμβάνεται από τη νέα εταιρεία. Προφανώς όμως η πρώτη εταιρεία ειδοποίησε την δεύτερη και μέσα σε λίγες ημέρες από την πρόσληψή του και ενώ όλα πήγαιναν καλώς και είχε συστάσεις από πολλές εταιρείες με τις οποίες είχε συνεργαστεί και μάλιστα με τα καλύτερα σχόλια… τον ειδοποιούν για απόλυση!

Ο «σεκιουριτάς» δεν πίστευε στα αυτιά του. Φυσικά όμως δεν μπορούσε να αποδείξει την «σχέση» των δύο εταιρειών, αν και όποιος γνωρίζει καλά τα πράγματα, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Πλέον παραμένει άνεργος επειδή δεν υπέγραψε ένα απλό χαρτί για λογαριασμό μίας εταιρείας που «νομίμως» τον έκλεβε!

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για