Σάπια πορτοκάλια σε απόρους! ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 20 ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ

Σάπια πορτοκάλια μοίρασε προ ημερών το ΤΕΒΑ στους δικαιούχους του, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στον «Κόσμο» Πατρινοί που κάθε φορά κάνουν απόσταση 20 χιλιομέτρων για να τα παραλάβουν, αφού φθάνουν μέχρι Άγιο Βασίλειο. Όμως αυτή τη φορά απογοητεύθηκαν αφού ανοίγοντας τα δίχτυα με τα πορτοκάλια διαπίστωσαν πως τα περισσότερα… ήταν σάπια και φυσικά όλα… κακής ποιότητας.

Κάποιοι εξέφρασαν το παράπονό τους και στον Δήμο της Πάτρας. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο. Προ μηνών είχαν γίνει καταγγελίες για κακή ποιότητα των φρούτων και ειδικά των μήλων που ήταν προς απόσυρση και μεγάλο μέρος τους δεν κρίθηκε κατάλληλο προς κατανάλωση. Στο Αγρίνιο μάλιστα όπου και πάλι το ΤΕΒΑ μοίραζε φρούτα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο αρνήθηκε να τα μοιράσει, αφού μέρος τους δεν κρίθηκε κατάλληλο, με αποτέλεσμα αυτά να αφεθούν στο σημείο και όποιος ήθελε μπορούσε να πάρει με δική του ευθύνη. Μουχλιασμένα πορτοκάλια, χαλασμένα λάχανα και σάπια μήλα είχαν παραλάβει και αρκετοί δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τα διανείμουν στους δικαιούχους δημότες τους. Και φυσικά και εκείνοι είχαν αρνηθεί.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για