ΠΑΤΡΑ: Με κουβάδες και σκούπες και απεργία πείνας οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με τους κουβάδες, τα γάντια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους ανά χείρας, βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας οι 40 καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος ξεκινώντας κύκλο κινητοποιήσεων καταγγέλλοντας ότι με τη νέα προκήρυξη οδηγούνται στην απόλυση.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του «Αγίου Ανδρέα» οι οποίοι απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις που λήγουν στις 14 Ιουνίου 2018, πριν κλείσουν δηλαδή διετία ώστε να μπορέσουν να εγείρουν αξιώσεις μονιμότητας, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα, ορισμένες από τις εργαζόμενες δηλώνουν αποφασισμένες να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Δύο είναι οι κυριότερες ενστάσεις που έχουν αναφορικά με τα κριτήρια πρόσληψης, τα οποία προβλέπονται στην υπό έκδοση προκήρυξη.

Το πρώτο έχει να κάνει με την προϋπηρεσία, καθώς θεωρούν ότι δεν πριμοδοτείται επαρκώς με αποτέλεσμα να δίνεται προβάδισμα σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το δεύτερο αφορά το γεγονός ότι στην προκήρυξη θα ζητείται οι υποψήφιοι να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980. Ωστόσο, οι περισσότερες είναι απόφοιτες Δημοτικού.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για