Η πληροφόρηση των αναρχικών προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. – Τα «χτυπήματα» σε δύο αστυνομικούς στην Πάτρα

Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου – η οποία τελικά εγκρίθηκε – είχαν προαναγγελθεί προ τεσσάρων μηνών από υποκλοπές συνομιλιών σε γνωστό αναρχικό που ζητούσε να υπάρξουν καταστροφικές επιθέσεις. Ο «κύκλος της βίας» που βίωσε η Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο, , δεν είχε λόγο μόνο τη συμπαράσταση σε ένα ανθρώπινο αίτημα ενός κρατουμένου, το οποίο και ικανοποιήθηκε. Πιθανόν σχετίζεται και με την υπόθεση του δέματος-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έτσι ώστε να υπάρχει δίαυλος συνεννόησης μέσα στις φυλακές για να αποφευχθεί ο σχηματισμός νέων δικογραφιών για τα δέματα-βόμβες. Και φυσικά σε αυτόν τον «δίαυλο» συμμετείχαν και Πατρινοί αναρχικοί, επικεφαλής της «τρίτης ομάδας» που δρα στην πόλη και η οποία πρωταγωνίστησε στο μπαράζ πορειών και επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

Άλλωστε αυτή η ομάδα συμπεριλαμβάνεται στην  αναλυτική αναφορά που έκαναν  κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα,  σε σχέση με τις τουλάχιστον 50 ένοπλες, εμπρηστικές και καταστροφικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Καρδίτσα και αλλού με αφορμή τη μεταγωγή του 29χρονου αντιεξουσιαστή Ντίνου  Γιαγτζόγλου – ύστερα από αίτημα του δικηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση – από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό που τελικώς έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Κυβερνητικά στελέχη και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστηρίζουν ότι «η εντολή που έχει δοθεί προς την ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην επιδεικνύει ανοχή και υποχωρητική στάση. Οι αστυνομικοί πρέπει να προχωρούν σε συλλήψεις σε κάθε μορφής επιθέσεις ή καταστροφές…». Ωστόσο μόνο στην Πάτρα έγιναν 6 συλλήψεις με τα γνωστά αποτελέσματα, τις καθημερινές πορείες και τελικά την απελευθέρωσή τους μέχρι το Δικαστήριο.

Αυτό όμως που προκαλεί «πονοκέφαλο» σε αστυνομικούς είναι η πληροφόρηση των αναρχικών. Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αναρχικοί μαθαίνουν τις διευθύνσεις των αστυνομικών, όπως και άλλων στόχων, μέσω γνωστών που έχουν σε Εφορίες, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικούς φορείς κ.λπ»! Δεν είναι τυχαίο το ότι μία από τις 4 επιθέσεις που έγιναν στην Πάτρα, αφορούσε τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο αστυνομικού. Επίσης υπήρξε κυνηγητό και χτύπημα σε αστυνομικό που βρέθηκε ένα μεσημέρι που έκαναν πορεία οι αναρχικοί, κοντά στο «Παράρτημα», με πολιτικά, για προσωπική του δουλειά!

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για