Πάτρα: Ένταση με αντιεξουσιαστές- Φωτιές, μολότοφ και δακρυγόνα, έγιναν προσαγωγές- ΝΕΟ κάλεσμα για συγκέντρωση- ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της ΟΔΟΜΑΧΙΑΣ

22:05 Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους προσαχθέντες της Πάτρας απευθύνεται μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ήδη περίπου 30 άτομα με κουκούλες κατευθύνονται προς το Παράρτημα της οδού Κορίνθου.

Στο μήνυμα αναφέρονται τα εξής: «Έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον Ντίνο Γιατζόγλου , ακολούθησαν 6 προσαγωγές- μάλλον συλλήψεις . Καλείται κόσμος να έρθει για αλληλεγγύη στο παράρτημα με προσοχή στην πρόσβαση.»

20:55 Ηρεμία αυτή την ώρα στο κέντρο καθώς όσοι αντιεξουσιαστές δεν προσήχθησαν στην Ασφάλεια μπήκαν και πάλι στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου. Οι δρόμοι έχουν δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική βρέθηκε στο σημείο κι έσβησε αμέσως τις φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές Αρχές ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου για να καθαριστούν οι δρόμοι όμως η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι τα συνεργεία καθαριότητας βγαίνουν στις 23:00… 

20:30 Έβαλαν φωτιά σε κάδους (Αγ. Νικολάου και Κορίνθου) και λάστιχα με τα οποία έφτιαξαν οδοφράγματα, τα άτομα έριξαν μολότοφ και προκλήθηκε ένταση. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Υπάρχουν τουλάχιστον 6 προσαγωγές και μεταφέρονται άμεσα στο κτίριο της Ασφάλειας στην οδό Ερμού.

20:25 Ξαναβγαίνουν αυτή την ώρα από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου περίπου 50 αντιεξουσιαστές που νωρίτερα συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα άτομα φορούν μάσκες και κράνη, κρατούν στα χέρια του ρόπαλα και μεταφέρουν κάδους προκειμένου να κλείσουν το δρόμο.

Τα άτομα κινούνται προς Αγ. Νικολάου. Κλείνουν και πάλι οι δρόμοι. Σε επιφυλακή η Αστυνομία.

20:10 Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας. Τα άτομα που συμμετείχαν επέστρεψαν στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου και όλοι οι δρόμοι του κέντρο δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

20.05: Στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου βρίσκεται η πορεία. Νωρίτερα αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

19.57: Στην οδό Κορίνθου, βρίσκεται πλέον η πορεία των αντιεξουσιαστών. Το κέντρο είναι μποτιλιαρισμένο.

19.40: Τα άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα επί της οδού Μαιζώνος και κατευθύνονται στην πλατεία Γεωργίου. Διακριτική μεν, αλλά εμφανής η παρουσία των αστυνομικών.

19.35: Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η οδός Κορίνθου στο ύψος της Κολοκοτρώνη από ομάδα αντιεξουσιαστών, καθώς ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών με κατεύθυνση την οδό Ζαίμη. Σε ετοιμότητα είναι η Αστυνομία.

Νωρίτερα

Περίπου 60 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο πρώην Παράρτημα της Πάτρας επί της οδού Κορίνθου, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ενάντια στον εθνικισμό με αφορμή το ζήτημα που έχει ανοίξει για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Όπως εκτιμάται σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει από το χώρο, πορεία διαμαρτυρίας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επίκαιρες θέσεις, υπό το φόβο επεισοδίων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για