τσούχτρες

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Περιφέρεια για τις τσούχτρες

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε χθες επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με κοινοποίηση στους Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος  κ. Μπαλαμπάνη Νικόλαο.

Η παρέμβαση αφορά στο μείζον ζήτημα που προέκυψε πέρυσι και στον Πατραϊκό με τις τσούχτρες και τις μέδουσες, οι οποίες ταλαιπώρησαν λουόμενους και προκάλεσαν οικονομική ζημία σε επιχειρηματίες παραλιακών περιοχών της Αχαΐας.

Το Επιμελητήριο με την επιστολή του στην Περιφέρεια, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ζητά τη σύγκληση σύσκεψης φορέων για τη δρομολόγηση λύσεων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Σας είναι γνωστό το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί, κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο με την παρουσία των μεδουσών στις παραλίες της περιοχής μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την σοβαρή οικονομική ζημιά που υπέστησαν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες και όχι μόνο και οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι εποχιακές.

Καθώς το θέμα δεν έχει αντιμετωπισθεί και σύντομα αναμένεται η έναρξη της νέας θερινής περιόδου, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες είναι έντονοι.

Τα ανωτέρω εκφράστηκαν από το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας που συνεδρίασε την 20/02/2018 και με απόφασή του,  αιτούμαστε τα ακόλουθα.

Καθώς, πληροφορούμεθα πως σε άλλες περιοχές έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια σημαντική προσπάθεια για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης, παρακαλούμε, το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσετε σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, επιχειρηματιών των κλάδων που θίγονται, πανεπιστημιακών και του Φορέα μας.

Η προσπάθεια πρέπει να εστιασθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για