Έρχεται κακοκαιρία από αύριο – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία και στην Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημβρινές ώρες, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα παρουσιαστούν στα Ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα, τα φαινόμενα τα όποια θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μετρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μετρα) και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μετρα).

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μετρά), της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός στην Πάτρα το Σάββατο θα είναι βροχερός, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την Κυριακή.

Δείτε εδώ

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για