Aπανωτά κρούσματα θανάτωσης ζώων – 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ένα

Νέα κρούσματα «φόλας» σε σκυλιά στη Ζαχάρω σημειώθηκαν κατά το τριήμερο της Αποκριάς, προκαλώντας εκ νέου τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας. Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας εντοπίστηκαν νεκρά δύο μικρά σκυλιά στα σκουπίδια, και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο κατοικημένης ζώνης. Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ελληνικής Φιλοζωικής Ένωσης Ζαχάρως, το ένα σκυλί βρέθηκε δηλητηριασμένο σε ένα χωράφι και το άλλο μέσα σε τσουβάλι δηλητηριασμένο και πεταμένο στον κάδο!

«Σήμερα κάποιοι γιόρταζαν ντυμένοι και χόρευαν στους δρόμους! Και κάποιοι άλλοι σκόρπισαν τον θάνατο ΞΑΝΑ σε δύο ορφανά της Ζαχάρως, που ποτέ δεν έκαναν κακό και ήταν και τα δύο στειρωμένα και εμβολιασμένα. Ανοίξτε τα στόματά σας για μια φορά, μιλήστε! Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι εγκληματική πράξη αυτό που έγινες» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του η Ένωση στο φέισμπουκ, ζητώντας από όποιον γνωρίζει κάτι, να το καταγγείλει στο ΑΤ Ζαχάρως.

Μία μερά αργότερα, βρέθηκαν δηλητηριασμένα στην παραλία του Μπισχινόκαμπου δύο κουτάβια, ένα αρσνικό μελί, που οι κάτοικοι της γειτονιάς το είχαν ονομάσει «Ηρακλή» και ένα θηλυκό ασπρόμαυρο ονόματι «Λιλίκα».

«Θα γίνει αυτοψία στο σημείο και θα ακολουθήσει μήνυση κατ’ αγνώστου. Παρακαλώ όποιος είδε κάτι ύποπτο στον χώρο (ψαροταβέρνα Αύρα) να επικοινωνήσει με το ΑΤ Ζαχάρως στο 2625033333 ή με την Ελληνική Φιλοζωική Ένωση Ζαχάρως στο 6907370034. Οποιαδηποτε πληροφορία είναι σημαντική για εμάς! Πρέπει να βοηθήσετε όλοι να δοθεί ένα τέλος σε αυτές τις πράξεις και να πιαστεί ο ένοχος. Αύριο μπορεί να μην είναι σκύλος αλλά κάποιο από τα παιδιά σας», αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή της η Ελληνική Φιλοζωική Ένωση Ζαχάρως.

7 κουτάβια νεκρά από πυροβολισμό στο Μεσολόγγι

Για το περιστατικό θανάτωσης με πυροβολισμό επτά κουταβιών στην περιοχή Κλείσοβα Μεσολογγίου, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου διεξάγεται ενδελεχής αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως ανακοινώνει η αστυνομία και συνεχίζει:

Επισημαίνεται ότι, σε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζωών τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα επιλαμβάνονται άμεσα ενεργώντας επισταμένες έρευνες, σχηματίζοντας ποινικές δικογραφίες οι οποίες υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Παράλληλα, στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών ενημερώνουμε τους πολίτες ότι :

• Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.
• Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Με πληροφορίες από Patrisnews.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για