ΠΑΤΡΑ: Δείτε πως κατάντησε το παιδάκι που μπήκε στο Καραμανδάνειο με ωτίτιδα… και βγήκε με ιλαρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το σύστημα δημόσιας υγείας έρχεται να αναταράξει τα… νερά. Βρέφος 11 μηνών πήγε στο Καραμανδάνειο με ωτίτιδα και βγήκε με ιλαρά!

 

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του μωρού  πριν από μερικές ημέρες το αγοράκι εισήλθε στο Καραμανδάνειο κατόπιν παρότρυνσης του παιδιάτρου επειδή διεγνώσθη με ωτίτιδα. Δυστυχώς, η στιγμή της μετάβασης της οικογένειας στο Νοσοκομείο αποδείχτηκε… ακατάλληλη, καθώς εκείνη την ώρα οι γιατροί μόλις είχαν διαγνώσει περιστατικό ιλαράς.

Πανικόβλητοι οι γονείς του βρέφους ζήτησαν να μην εισαχθεί το μωρό στον ίδιο θάλαμο, καθώς ακόμη λόγω της ηλικίας του δεν είχε εμβολιαστεί για ιλαρά. Η απάντηση που έλαβαν από το γιατρό ήταν πως «εμείς είμαστε γιατροί και κρίνουμε που θα μπει το μωρό».

Αποτέλεσμα ήταν δύο ημέρες μετά το μωρό να εμφανίσει υψηλό πυρετό και λίγα 24ωρα αργότερα να παραμορφωθεί από τα εξανθήματα. Το αγοράκι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα με ιλαρά την οποία προφανώς και κόλλησε κατά την επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο.

 

Και σαν μην έφθανε αυτό, «θετική» στην ιλαρά διαγνώστηκε και η μητέρα του βρέφους, η οποία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς έχει και ένα μεγαλύτερο κοριτσάκι 4 ετών.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μαζί με το δικό τους το μωρό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον άλλα τρία παιδάκια με ιλαρά τα οποία ως δια μαγείας βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο επίσης την ίδια ημέρα που διαγνώστηκε η ιλαρά σ’ άλλο παιδί.

Οι γονείς δημοσιοποιούν το θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παιδιών σε αυτή την περίοδο που η ιλαρά «θερίζει» και δυστυχώς, ήδη θρηνούμε τρεις νεκρούς στη χώρα.

dete.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για