Αυτή είναι η σπείρα που είχε γεμίσει με ναρκωτικά την Αττική

Δόθηκαν στη δημοσιόητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και εξαρθρώθηκε την 22-1-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών (αγορά-εισαγωγή-κατοχή-αποθήκευση-πώληση-μεταφορά) καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επ) HODOLLARI (ον) RANDO του Gezim και της Lumturi, γεννηθέντα στις 4-3-1991 στην Αλβανία
2. (επ) ZENE (ον) SPARTAK του Yzedin και της Luiza Leka , γεννηθέντα στις 14-11-1987 στην Αλβανία
3. (επ) HABIBAJ (ον) FATJON του Remzi και της Sanie, γεννηθέντα στις 11-7-1985 στην Αλβανία
4. (επ) NIKOLLI (ον) DEVIS του Vasil και της Victoria ή Vera, γεννηθέντα στις 26-9-1994 στην Αλβανία
5. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΡΟΓΓΙΤΗ Κυριάκο-Παναγιώτη του Διονυσίου και της Κυριακής, γεννηθέντα στις 15-8-1990 στο Μαρούσι
6. ΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιο του Αναστασίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 14-11-1992 στην Αθήνα
7. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Τριανταφυλλιά του Μωυσή και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 12-1-1996 στον Πειραιά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ήταν ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησης αυτών, ενώ επιπλέον συνέλεγε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες. Ακόμη, υπαρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εποπτικό ρόλο ώστε να περαιώνονται οι αγοραπωλησίες, ήταν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 33ετών.

Από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, μερικοί είχαν μισθώσει κατοικίες για την απόκρυψη της κάνναβης, άλλοι διευκόλυναν και λάμβαναν μέτρα αποφυγής αστυνομικών ελέγχων ενώ άλλοι διακινούσαν και προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένους τρόπους επικοινωνίας για τα ναρκωτικά, τα χρηματικά ποσά και τα ονόματα τους, λάμβαναν διαρκώς μέτρα προφύλαξης και αποφυγής αστυνομικών ελέγχων, ενώ τέλος άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα τα σημεία παράδοσης των ναρκωτικών.

Από τις έρευνες σε επτά (7) οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κάνναβης βάρους -105- κιλών και -110- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ
Το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας
Τέσσερις (4) ηλεκτρικές ζυγαριές
Είκοσι έξι (26) κινητά τηλέφωνα
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Τρείς (3) μοτοσυκλέτες
Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα
Ένα (1) μαχαίρι
Επιπλέον συνελήφθη ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης -10- ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για