Πάτρα: Σοβαρά τραυματίας μετά από τροχαίο ο Ανδρέας Κριπαρόπουλος

Χτύπησε σοβαρά στα πόδια σε τροχαίο που συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου. Πρόκειται για τον αθλητή Ανδρέα Κριπαρόπουλο, την ιστορία του οποίου ο «Κόσμος» παρουσίαζε πριν μερικές ημέρες. Και η αγωνία είναι μεγάλη για το αν ο Ανδρέας θα βγει νικητής και από αυτή την περιπέτεια. Όχι επειδή κινδυνεύει η ζωή του μια και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αλλά για  να μπορέσει να συνεχίσει να τρέχει.

Το ατύχημα συνέβη όταν ένας εκ των δύο εμπλεκομένων οδηγών παραβίασε το κόκκινο (η Τροχαία διενεργεί την προανάκριση). Ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ χτύπησε στα πόδια και στην λεκάνη. Νοσηλεύεται από εκείνη την ημέρα και την Παρασκευή υπελήθηί σε χειρουργείο.

Ο Ανδρέας Κριπαρόπουλος είναι  49 ετών και παρά το γεγονός ότι έχει περάσει από σαράντα κύματα, τον δρόμο του τον βρήκε στην ξηρά ανεβάζοντας  ταχύτητες κεκτημένες με πολύ κόπο και αγώνα, όπως συμβαίνει με όσους δεν έτυχε να τα βρουν εύκολα,  πολύ δε περισσότερο δεν έτυχε να βρουν εύκολα τον ίδιο τον εαυτό τους.

Ο Πατρινός Ανδρέας Κριπαρόπουλος είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Στη ζωή και στο στίβο. Έχει καταφέρει να βγει νικητής από την αναμέτρηση με τις ουσίες, έχει καταφέρει να σταθεί άγγελος στο πλευρό του παιδιού του που έζησε την περιπέτεια της νεοπλασματικής ασθένειας και νίκησε όπως ο μπαμπάς του, έχει καταφέρει να βρει το νόημα της ζωής στις μεγάλες διαδρομές, αυτές που μοιάζουν λίγο με τη ζωή και μερικές φορές μιμούνται τα όριά της ή και τα ξεπερνούν μετακινώντας τα.

Ο Ανδρέας κατάφερε στα 34 χρόνια του, με τη βοήθεια του δικτύου θεραπευτικών ουσιών «Γέφυρα» να βγει από το τούνελ και να δει στην άλλη άκρη, να κάνει οικογένεια, δύο παιδιά και να γράψει στο κοντέρ του πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο αθλητισμός αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από διέξοδος για αυτόν. Όταν βγήκε καθαρός από το πρόγραμμα, ξεκίνησε να τρέχει. Και δεν σταμάτησε ποτέ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Ανδρέας, υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ (ηλεκτρολόγος στον Βιολογικό καθαρισμό),   έλαβε μέρος στο «Σπάρταθλον», διεθνή αγώνα με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 Έλληνες. Ήταν ο μοναδικός Πατρινός.  Έτρεξε όλη τη διαδρομή που είχε  κάνει  στην αρχαιότητα ο Φειδιππίδης ξεκινώντας από  την Ακρόπολη, περνώντας από την Αρχαία Κόρινθο, την Νεμέα, το Αρτεμίσιο όρος, τηΝ Τεγέα και καταλήγοντας στη Σπάρτη.

Σύνολο 246 χιλιόμετρα με διαδρομή μέσα από πόλεις, με κομμάτια που περιλάμβαναν ανηφόρες, αλλά και  βουνό σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός ότι επί 32 ώρες και είκοσι λεπτά βρισκόταν στο δρόμο τρέχοντας και περπατώντας (κυρίως τρέχοντας) για να προλάβει το όριο της διοργάνωσης βάση του οποίου ο δρόμος έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 36 ώρες.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο βουνό» λέει «Είχε κρύο, βροχή, ομίχλη… Έφτασα στο Αρτεμίσιο στις 3 τη νύχτα».

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ο Ανδρέας τερμάτισε μετά το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Πολλοί από τους αθλητές έμειναν στη μέση της διαδρομής.  Κατάφερε να φτάσει πολύ νωρίτερα από το όριο.

ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΛΟΓΑ»

Ο Πατρινός αθλητής μεγάλων αποστάσεων υπογραμμίζει ότι τρέχει για Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Φλόγα» που άναψε την ελπίδα του στην περιπέτεια που αντιμετώπισε το παιδί  του και τονίζει ότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: το μήνυμα της «Φλόγας» που  φωτίζει παιδικά πρόσωπα και στηρίζει τις πιο πολύτιμες ζωές: αυτές των παιδιών που είναι το μέλλον.

Στο τέλος της διαδρομής, στην Σπάρτη, τον περίμενε η οικογένειά του. Όπως τον περιμένει σε όλους τους αγώνες που έχει κάνει. Το επόμενο ραντεβού του είναι την Κυριακή σε έναν ακόμη αγώνα μεγάλων αποστάσεων.

Γιατί μερικοί άνθρωποι, μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους κοιτάζοντας μπροστά. Και όταν γυρνούν για λίγο πίσω είναι μόνο για να πάρουν…φόρα.

Το μηχανάκι του Ανδρέα

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Το ΙΧ οδηγούσε ένας ιερέας. Επί τόπου έφθασε και το ασθενοφόρο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για