Η Πάτρα εισέρχεται σε ρυθμούς 5G (Γκίγκαμπιτ)

Η Πάτρα μία από τις 8 ευρωπαϊκές πόλεις που θα αποκτησει πιλοτικό δικτυο 5G Γκίγκαμπιτ

Η Πάτρα μαζί με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επιλέχτηκαν για να φιλοξενήσουν πρώτες το πιλοτικό δίκτυο 5G. Στόχος είναι η Πάτρα, μαζί με τα Τρίκαλα, να γίνουν οι πρώτες ελληνικές πόλεις που θα κάνουν την είσοδό τους στην κοινωνία των «Γκίγκαμπιτ». Επίσης, Πάτρα και Θεσσαλονίκη επιλέχθηκαν με άλλες έξι ευρωπαϊκές πόλεις για να αποκτήσουν τεχνολογία ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τα δίκτυα 5ης γενιάς θα παρέχουν εξελιγμένες υπηρεσίες «έξυπνης πόλης» στους πολίτες, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρέντης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας. Την προγραμματική συμφωνία θα συνυπογράφουν ο δήμος, το υπουργείο και το επιστημονικό πάρκο Πατρών.

Ένα πλεονέκτημα που έχει η Πάτρα είναι και το δίκτυο οπτικών ινών που διαθέτει η πόλη  οικανό να καλύψει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες, καθώς υπάρχουν οι σωλήνες για την υποδοχή τους αλλά και ο ενεργός εξοπλισμός που απαιτείται.

Ένα πλεονέκτημα του νέου δικτύου 5G, είναι ότι απαιτεί μικρότερη πυκνότητα κάλυψης από κεραίες, σε σχέση με άλλες πόλεις που δεν διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών. Επιπλέον, το δίκτυο 5G θα παρέχει υψηλές ταχύτητες στους χρήστες.

Σχετικά με τον φόβο που υπάρχει στους Πολίτες, ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας χαρακτήρισε πρόκληση την επιλογή της Πάτρας για τις κεραίες. Αναφερόμενος στο επεισόδιο, που έγινε στην περιοχή του Πανπελοποννησιακού σταδίου με εμπρησμό κεραίας, ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι, καλό θα ήταν, οι Πολίτες να ενημερώνονται σωστά και ειδικά εκείνοι που έχουν λανθασμένη άποψη για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερες κεραίες με λιγότερη ακτινοβολία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για