Τσίπρας από την Πάτρα: Αποδίδεται οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο – “Ναι” στην υπογειοποίηση του τρένου

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα στο πλαίσιο στο 9ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, με την οποία κλείνει ο διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός, που μιλά στο Παλαιό Πτωχοκομείο της Ακτής Δυμαίων, αναμένεται να εξαγγείλει την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, όπως και την βυθισμένη διέλευση του τρένου με τη μέθοδο cut and cover από την οδό Κανελλοπούλου έως και τον Σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Επίσης, θα δεσμευθεί για:

Οριστικές μελέτες για την υπόγεια διέλευση του τρένου από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα και σύνδεση με το νέο Λιμάνι στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής αλλά και με τη γραμμή προς Πύργο.

Στη μελέτες θα συμπεριλαμβάνονται και μελέτες για σύνδεση της γραμμής με Τράμ train στις Δυτικές Συνοικίες της Πάτρας.

«Η χώρα κερδίζει τη διεθνή θέση που της ανήκει και οι άνθρωποι δειλά δειλά βλέπουν φως στο τούνελ που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πάτρα.

«Έχουμε έναν κοινό στόχο να ξαναστήσουμε τον τόπο στα πόδια του, να αναζητήσουμε μαζί την επόμενη μέρα για την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, όχι μονάχα γιατί είναι άριστοι μόνο οι οιωνοί, αλλά γιατί είναι θετικά, ενθαρρυντικά, αισιόδοξα και όλα τα στοιχεία».

Είπε ειδικότερα ότι «η οικονομία επανέρχεται σε ανοδικούς ρυθμούς, η ανεργία μειώνεται, οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν φως στο τούνελ και η χώρα κατά κοινή ομολογία κερδίζει τη διεθνή θέση που της αξίζει, η εμπιστοσύνη των αγορών προς τη χώρα μας αποκαθίσταται, και βαδίζουμε επιτέλους προς το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων, τον Αύγουστο αυτού του χρόνου, το 2018».

«Μπορώ σήμερα, με σιγουριά να πω, ότι τα χειρότερα είναι πια πίσω μας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα.

Σημείωσε πως μπορεί να πει σήμερα με σιγουριά ότι “μπροστά μας, μπροστά στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πατρίδα, βρίσκεται ένας δρόμος που έχει ανοίξει με πολλές θυσίες, συμβιβασμούς, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, σκληρές διαπραγματεύσεις, που οδηγεί με σιγουριά σε ένα μέλλον πολύ καλύτερο”.

Ανέφερε ότι “μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια πιο ισορροπημένη σχέση του πολίτη με το κράτος, στη σταδιακή μείωση τη φορολογίας, στην αύξηση των αμοιβών και των συντάξεων, στην αποκατάσταση του εργασιακού καθεστώτος που επιβλήθηκε στην αρχή του μνημονίου, με όρους πολιτισμού και όχι ζούγκλας, στην αύξηση των επενδύσεων οι οποίες ήδη διαγράφουν ανοδική πορεία, που αναμένουμε να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα”.

Δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή του λαού να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Δείτε απευθείας την ομιλία του πρωθυπουργού:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για