Απόβαση στην Πάτρα από τους αγρότες – Παράσταση σήμερα στον ΕΛΓΑ κι έπονται μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Αιγίου και της Δυτ. Αχαΐας διεκδικώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική τους ελάφρυνση.

Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 9:30 το πρωί αγρότες από όλο τον Ν. Αχαΐας θα βρεθούν το ύψος των βενζινάδικων στην ΝΕΟ προκειμένου να πάνε οργανωμένοι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και να διεκδικήσουν, όπως λένε, αποζημίωση των πληγέντων από χαλαζοπτώσεις , πλημμύρες και πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι σκοπός είναι επίσης να πετύχουν «νέο κανονισμό για τον ΕΛΓΑ , αποκλειστικά κρατικό οργανισμό που να καλύπτει να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της παραγωγής και του πάγιου κεφαλαίου χωρίς καθυστερήσεις».

Όπως ανέφερε o Αλέκος Θανόπουλος δημοτικός σύμβουλος του δήμου δυτικής Αχαΐας και αγρότης, αύριο έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ θα βρεθούν αγρότες από όλο τον νομό Αχαΐας. «Αυτό που διεκδικούμε είναι να δοθούν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που είχαμε το 2017 από πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ κλπ. Ακόμα δεν έχουν γίνει ούτε οι εκτιμήσεις καθώς ο ΕΛΓΑ δεν έχει προσωπικό για να προχωρήσει η διαδικασία. Και αυτό ενώ διαχειρίζεται χρήματα των αγροτών και όχι του κράτους γι αυτό το σκοπό. Ακολουθούν και άλλα θέματα που σχετίζονται μκε τη φορολογία κλπ κλπ.» ανέφερε.

Όσο για τη συνέχεια, όπως είπε, θα δοθεί στις 6 Φεβρουαρίου όπου οι αγρότες θα «υποδεχθούν αγωνιστικά» τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα(θα βρεθεί στην Πάτρα για το Αναπυξιακό Συνέδριο) στην στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για