Ξένοι εθελοντές σπεύδουν στο πλευρό του YPG – Τούρκοι στρατιώτες κείτονται νεκροί στο πεδίο της μάχης – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εθελοντές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες σπεύδουν στο πλευρό του YPG στην Αφρίν προκειμένου να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις στις μάχες κατά των τουρκικών στρατευμάτων.

Οι  ένοπλοι που έφτασαν στο πλευρό των Κούρδων θεωρούνται έμπειροι καθώς έχουν μετάσχει και σε άλλες μάχες σε μέτωπα της Συρίας κα΄τα της ISIS όπως στην Ράκκα και στην επαρχία της Deir Ezzor.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι διεθνείς εθελοντές ορκίζονται να πολεμήσουν τους Τούρκους τρομοκράτες, όπως λένε και τον τουρκικό φασισμό.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Τετάρτη, την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες των YPG, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Τετάρτη, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα επεκτείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία στην πόλη Μάνμπιτζ, μια ενέργεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις ενώπιον εκείνων των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του της Αυστρίας, ο κ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Τουρκία δεν θα επιτεθεί εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εκτός εάν κινηθούν εναντίον της.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το YPG με νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην Αφρίν

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για