Και τώρα οι δυο τους! Τα μηνύματα και οι πρώτες γκρίνιες

Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Με καταμετρημένες 166.782 ψήφους, σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των άκυρων, έλαβαν:

Φώφη Γεννηματά 70.679 (42,76%)

Νίκος Ανδρουλάκης 41.955 (25,38%)

Γιώργος Καμίνης 22.226 (13,45%)

Σταύρος Θεοδωράκης 5.603 (9,44%)

Γιάννης Μανιάτης 6.979 (4,22%)

Γιάννης Ραγκούσης 3.954 (2,39%)

Κων/ος Γάτσιος 2.691 (1,63%) Απόστολος Πόντας 890 (0,54%)

Δημήτρης Τζιώτης 317 (0,19%).

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για να προσθέσει: «Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά νέο στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα». «Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

«Ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς για την επόμενη μέρα» ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους». «Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε. Τώρα χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε» πρόσθεσε.

Τα συγχαρητήρια τους στη Φώφη Γεννηματά, για την επικράτησή της στον πρώτο γύρο, αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη, έδωσαν οι συνυποψήφιοι τους.

«Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, ο οποίος στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη» υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, ευχαριστώντας όσους τον ψήφισαν.

Οι πρώτες γκρίνιες

Αναταράξεις στο Ποτάμι προκαλεσε η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι συνεχίζει τον αγώνα μέσω του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, παρά την ήττα από τον πρώτο γύρο.

Με επιστολή τους 58 μέλη του Ποταμιού διαφωνούν με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη επανέρχονται και ζητούν αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και Συνέδριο.

Τα Μέλη του Ποταμιού που συνυπογράφουν την επιστολή:

1.    Αγγελοπούλου Νικολίτσα

2.    Λίλη Αγγελοπούλου

3.    Αικατερίνη Αγγελοπούλου

4.    Μαρίζα Αγγελοπούλου

5.    Μυρτώ Αθανασιάδου

6.    Σοφία Αθανασόπουλος

7.    Θάνος Αναστασοπούλου

8.    Μαρία Αντωνοπούλου Αργυρή

9.    Αργυρός Ευάγγελος

10.  Βασιλούδης Θεοδόσιος

11.  Γκεντζής Αλέξανδρος

12.  Δημήτρης Σαράντου

13.  Ζήρας Παναγιώτης

14.  Ιωαννίδου Στέλλα

15.  Καβούνη Ροδή

16.  Καλαθενιός Γεώργιος

17.  Κάλφας Νικήτας

18.  Καραγιάννης Μάρκος

19.  Καρακατσάνης Γιώργος

20.  Καραμανιώλας Δημήτρης

21.  Κατσανούλας Κωνσταντίνος

22.  Κατσαρέλης Τριαντάφυλλος

23.  Δημήτρης Καχριμάνης

24.  Σπύρος Κίκιλης

25.  Ιωάννης Κοντόπουλος

26.  Ανδρέας Κόρδας

27.  Νίκος Κοσμάτος

28.  Ανδρέας Κουρκουνάς

29.  Δημήτρης Κουρούβανη Ελένη

30.  Κριπαράκος Κώστας

31.  Λαπόρδα Χριστίνα

32.  Μανθόπουλος Θεόδωρος

33.  Μανουσάκης Στάθης

34.  Μαυρίκιος Γιάννης

35.  Μολδοβανίδης Νίκος

36.  Μουζάς Παύλος

37.  Μπαζάκης Κώστας

38.  Μπακάλης Νάσος

39.  Μπακέας Παναγιώτης

40.  Μπινιάρης Θωμάς

41.  Νάτσης Ευθύμιος

42.  Ντζελβέ Μαρία

43.  Οικονομόπουλος Ανδρέας

44.  Παπαδοπούλου Ελένη

45.  Παπαστράτος Στέλιος

46.  Πατέλης Βασίλης

47.  Ρηγούτσος Αλοΐσιος

48.  Σπετσιέρης Ελευθέριος

49.  Τάνης Κώστας

50.  Τουτουντζόγλου Δημήτριος

51.  Τριανταφυλλίδης Τρύφων

52.  Τσαούσης Γιώργος

53.  Τσίγγου Κίττυ Τσιριγώτη

54.  Κοντάκη Δέσποινα

55.  Φουντάκης Γιώργος

56.  Χάιδου Νατάσσα

57.  Χατζηαθανασίου Παντελής

58.  Χατζηιερεμίας Σιμεών

59.  Χριστόπουλος Θανάσης

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για