Σε λίγη ώρα η μεγάλη μάχη της Πάτρας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019

Η μεγάλη μάχη της Πάτρας είναι προ των πυλών. Σε λίγο (11.30π.μ., 13/10/2017), στην Ταραγόνα της Ισπανίας η Επιτροπή Διεκδίκησης της Πάτρας για την φιλοξενία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 παρουσιάζει τον φάκελο υποψηφιότητας, ελπίζοντας σε θετική έκβαση.

Το θετικό έχει να κάνει με το ότι, ως γνωστόν, αποσύρθηκαν Μασσαλία και Αλεξάνδρεια!

Ομως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Σύμφωνα με το καταστατικό της διοργανώτριας αρχής, της ΔΕΜΑ, κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να συνυπογράφεται με ισάριθμες εγγυητικές επιστολές, από τον δήμο της πόλης (ότι θέλει τους αγώνες), από το υπουργείο Αθλητισμού (ότι θα τους χρηματοδοτήσει) και από την οικεία Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (για την αθλητική τους αρτιότητα).

Στην περίπτωση της Πάτρας, απουσιάζει η δήλωση της ΕΟΕ. Δυστυχώς υπήρξε πρόβλημα με τις εκλογές της, οι οποίες ακυρώθηκαν, είχαμε ορισμό προσωρινής διοικούσας Επιτροπής, η οποία δεν έχει το νομικό δικαίωμα να συνυπογράψει τέτοια αίτηση.

Η υποψηφιότητα της πόλης μας θα παρουσιαστεί χωρίς αυτό το χαρτί, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα. Τυχόν θετική απόφαση της ΔΕΜΑ, θα μπορεί να εφεσιβληθεί, όχι λόγω ελλιπούς φακέλου, αλλά ως παράνομη. Κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Η Επιτροπή διεκδίκησης της Πάτρας, ελπίζει πως θα γίνει δεκτή από τη ΔΕΜΑ η προφορική συναίνεση των δύο παρατάξεων της ΕΟΑ που θα διοικήσουν μετά τις εκλογές, δηλαδή οι παρατάξεις Κούβελου και Καπράλου. Αμφότεροι θα είναι παρόντες σε λίγη ώρα στην αίθουσα. Μαζί τους και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Ισπανική πόλη. Εφόσον χρειαστεί θα βεβαιώσουν προς τα μέλη, το ουσιαστικό της υπόθεσης, πως δηλαδή η ΕΟΑ λέει «ΝΑΙ» στην υποψηφιότητα της Πάτρας.

Από κει και πέρα δύο ακόμα «αγκάθια» είναι στα υπόψιν της Επιτροπής Διεκδίκησης. Το πρώτο είναι πρακτικό, αφορά την διαθεσιμότητα της πόλης σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων (για τους διαπιστευμένους). Υπάρχει ένα μικρό έλλειμμα, ο φάκελλος συμπληρώθηκε με ξενοδοχεία σε περιοχές όπως τα Νιφορέικα, που όμως έχουν το μειονέκτημα της απόστασης. Το δεύτερο δεν αφορά την υποψηφιότητα της πόλης, αλλά το οποίο αρνητικό κλίμα υπάρχει στις τάξεις της ΔΕΜΑ από την ιστορία με την -μη- διοργάνωση του Βόλου…

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που επαναφέρει την Πάτρα στη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου θα συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη που θα επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, ενώ μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των επισκεπτών. Τα οφέλη για την περιοχή θα είναι σημαντικά.

Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος, αλλά και των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων εντός των οποίων πρέπει να λειτουργήσουμε, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στεφθεί η διεκδίκηση με επιτυχία.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για