Ο δήμος θέλει να επαναφέρει τα δωρεάν ποδήλατα αλλα φοβάται νέους βανδαλισμούς – ΦΩΤΟ

Οι βανδαλισμοί στους σταθμούς αλλά ακόμη και τα ίδια τα δωρεάν ποδήλατα του προγράμματος που έτρεξε πριν από τουλάχιστον έναν χρόνο για πρώτη φορά ο δήμος Πατρέων, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Κάποιοι αναφέρουν πως πρόκειται για τους συνήθεις ύποπτους, που στόχο έχουν να διαλύσουν ότι βρίσκουν για να το πουλήσουν για χαλκό και λίγα ευρώ. Στην περίπτωση των σταθμών δωρεάν ποδηλάτων οι ζημιές που έχουν γίνει ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, ενώ αρκετές κλοπές, είτε σε τμήματα είτε σε ολόκληρα ποδήλατα, έχουν επίσης διαπιστωθεί.

Ο δήμος αναγκάστηκε να μαζέψει κακην κακώς και να φυλάξει σε αποθήκη, όσα ποδήλατα είχαν απομείνει.

Ο δήμος σκέφτετε να επαναφέρει τα ποδήλατα, αυτή τη φορά ωστόσο οι σταθμοί θα πρέπει να φυλάσσονται. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το κόστος της φύλαξης.

Η σκέψη για τοποθέτηση καμερών στους σταθμούς των ποδηλάτων εκτιμάται πως είναι δύσκολη και ενδεχομένως να εμπίπτει και σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Οι άνθρωποι του δήμου ωστόσο είναι σε απόγνωση, καθώς θέλουν να επαναφέρουν τη δυνατότητα για τους πολίτες των δωρεάν ποδηλάτων, ωστόσο φοβούνται οτι για άλλη μια φορά θα σπαταλήσουν χρήματα για κάτι που θα καταστραφεί από τους γνωστούς άγνωστους, που σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών εντοπίζονται σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για