Αχαΐα: Ακατάλληλο για πόση το νερό σε Χαϊκάλι, Σουδεναίικα, Φώσταινα, Πηγάδια και Ελαιοχώρι

Ακατάλληλο βρέθηκε το νερό για πόση στις τοπικές Κοινότητες Χαϊκαλίου, Σουδεναιίκων, Φώσταινας, Πηγαδίων  και Ελαιοχωρίου. Η δειγματοληψία έγινε από το  Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας, της Περιφερειακής  Ενότητας Αχαΐας.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ λαμβάνουν άμεσα μέτρα, καθαρισμό των δεξαμενών και συστηματική χλωρίωση του νερού.

Η ανακοίνωση:

«Ύστερα από τα αποτελέσματα δειγματοληψίας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης,  που πραγματοποίησε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας, της Περιφερειακής  Ενότητας Αχαΐας, τα δείγματα βρέθηκαν ακατάλληλα προς πόση στις Τοπικές Κοινότητες Χαϊκαλίου, Σουδεναιίκων, Φώσταινας, Πηγαδίων  και Ελαιοχωρίου.

Ως εκ τούτου τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. λαμβάνουν άμεσα μέτρα (έλεγχο υδρομαστεύσεων –δεξαμενών – δικτύων ύδρευσης – φρεατίων) καθώς επίσης και όποια άλλη τεχνική παρέμβαση απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθεί η ποιότητα του παρεχόμενου νερού.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί – σε συνεργασία με του Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων – καθαρισμός  των δεξαμενών και συστηματική χλωρίωση του νερού όπου απαιτείται.»

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για