Κατσίκης: Εμείς δεν θέλαμε να περάσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει και αυτό εκτιμά ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπου έχουμε τη διαφωνία μας, ευθαρσώς την καταθέτουμε», τόνισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 για την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ανέφερε: «Εμείς δεν θέλαμε να περάσει το νομοσχέδιο, ψηφίσαμε αρνητικά».

«Ο κόσμος ξέρει ότι εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές και επειδή υποσχεθήκαμε αυτές τις κόκκινες γραμμές να τις τηρούμε, τιμάμε την λαϊκή εντολή στη βάση αυτών των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Σε ό,τι αφορά τώρα, την ταυτότητα φύλου και την τροπολογία της Ξάνθης, με συνέπεια στον λόγο μας και υπευθυνότητα στις πράξεις μας, από την αρχή που ξεκίνησαν τέτοια θέματα, με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με τις βελτιώσεις αυτού του συμφώνου συμβίωσης, με την ιθαγένεια, με το μουσουλμανικό τέμενος, έτσι και εχθές που τελείωσε ο κύκλος της συζήτησης και της επεξεργασίας και έφτασε σε ψήφιση το νομοσχέδιο, έτσι ακριβώς λειτουργήσαμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το χθεσινό νομοσχέδιο, η αντιπολίτευση το στήριξε, με όλες αυτές τις κωλοτούμπες που έκανε κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου και τις τοποθετήσεις της και όχι εμείς. Αυτές οι διαφωνίες είναι αληθινές και εάν αυτές οι διαφωνίες και οι ασυμφωνίες οδηγούν ακόμη και σε κίνδυνο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου, εντέλει αυτό συμβαίνει. Αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα».

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για