ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Η Πάτρα μπορεί και θέλει να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την διεκδίκηση από την Πάτρα, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος ανέφερε το εξής:

«Επιτρέψτε μας να ξεκινήσουμε τη σημερινή μας συνέντευξη καταδικάζοντας τη νέα δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπρόπύργου, από τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Οι φασίστες ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στρέφονται με μίσος, κατά των Ελλήνων και ξένων εργατών, γιατί είναι μπράβοι του συστήματος και υποστηρικτές των μεγάλων συμφερόντων, που θέλουν τους εργάτες σύγχρονους δούλους.

Την ίδια ώρα, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι ελεύθεροι, ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθυστερεί να ολοκληρωθεί.

Αποτελεί χρέος της κυβέρνησης, η άμεση σύλληψη των δραστών και των καθοδηγητών τους, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Ο Δήμος μας μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια αναφερόμενους στη διεκδίκηση της ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, τόνισε τα εξής:

«Η πόλη μας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/8/2017 διεκδικεί την ανάληψη της διοργάνωσης των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2019.

Ελπίζουμε βάσιμα στην επιτυχία του στόχου μας γιατί η πόλη μας η γενέτειρα του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά που έγραψε τον εμπνευσμένο επίσημο ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων, η γενέτειρα των Ολυμπιονικών Ιωάννη Μητρόπουλου, Νικόλαου Ανδριακόπουλου, Αντώνιου Πεπανού, Στέφανου Χριστόπουλου, Αριστόβουλου Πετμεζά και Δημήτρη Τόφαλου, μπορεί να διοργανώσει και να αναβαθμίσει τους αγώνες ως ένα μεγάλο αθλητικό αλλά και κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.

Το περιεχόμενο αυτής της διοργάνωσης αφορά σε παράκτια αθλήματα που εμφανίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της άθλησης στο φυσικό περιβάλλον και απαιτούν ελαφρές και χαμηλού κόστους κατασκευές.

Ως Δήμος διεκδικούμε την ανάληψη των αγώνων γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύεται η κυβέρνηση.

Η διοργάνωση των αγώνων συνεπάγεται και τη δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων.  Οι υποδομές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής. Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας, της συντήρησης αλλά και για το απαραίτητο προσωπικό, ισχύει η γενική θέση που έχουμε διατυπώσει, αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό.

Η πόλη μας διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά (ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δυναμική στο Ναυταθλητισμό κ.ο.κ.), για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η ανάληψη των αγώνων, μας δίνει τη δυνατότητα, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά, να έχουμε ανάπτυξη των παράκτιου αθλητισμού, προς όφελος της νεολαίας μας.

Στις σημερινές συνθήκες που η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων, κλιμακώνεται και ο λαός δοκιμάζεται από τις συνεχείς αξιολογήσεις και τα μνημόνια, ενώ τα ναρκωτικά και οι άλλες εξαρτήσεις πλασάρονται ως λύση στα αδιέξοδα της νεολαίας, η άσκηση στο φυσικό περιβάλλον σαν υγιής και δημιουργική διέξοδος αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Θέλουμε αυτή η νέα διεθνής αθλητική διοργάνωση να ενώσει τους λαούς της Μεσογείου.

Να ενισχύσει την φιλία και την ειρήνη σε μια περιοχή που εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν δυστυχία και προσφυγιά.

Θέλουμε να προβληθούν τα ιδανικά και οι αξίες του αθλητισμού, του πολιτισμού, της ειρήνης, γιατί δυστυχώς αυτές οι αξίες έχουν υποχωρήσει διεθνώς και στην χώρα μας και κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση και το κέρδος.

Η βιομηχανία του θεάματος έχει μετατρέψει τους αθλητές σε «αναλώσιμους» συνδέοντας την διάκριση με το κέρδος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Η Δημοτική Αρχή στον αντίποδα της εμπορευματοποίησης, «των ευκαιριών», και των κερδών των λίγων, στηρίζει το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο για σωματική άσκηση και άθληση για όλους. Στηρίζει την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση τους αθλητικούς χώρους.

Αγωνίζεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν δημόσιες αθλητικές υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση με μόνιμο επιστημονικό κι εργατικό δυναμικό.

Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες άθλησης στα σχολεία και στις γειτονιές».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για