Κυβερνοεπίθεση Anonymous: Δημόσια όλα τα έγγραφα που υπεκλάπησαν – ΦΩΤΟ

Οι Anonymous Greece έκαναν πράξη την απειλή τους και άρχισαν τις «διαρροές» εγγράφων που είχαν «κλέψει» από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι Anonymous με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο Facebook πριν από λίγη ώρα προανήγγειλαν ότι η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε και παραθέτουν το σχετικό λινκ.

Όπως προειδοποίησαν μάλιστα με νεότερη ανάρτησή τους «θα ακολουθήσουν πολλά!». Διευκρινίζουν, τέλος, ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών του όγκου των αρχείων.

Στην ΤτΕ, πάντως, τονίζουν το εξής: Πως από την πρώτη ανάγνωση καταλήγουν ότι πρόκειται για έγγραφα που βρίσκονταν ούτως ή άλλως στο site της Τράπεζας.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το σύνολο των εγγράφων υπήρχε στο site, ή αν κάποια εξ αυτών αποτελούν προϊόν υποκλοπής.

Τα αρχεία που διέρρευσαν οι Anonymous Greece

Τα έγγραφα είναι κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 2001! Ενδεικτικά υπάρχει έγγραφο του 2001 για την 44η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Επίσης υπάρχει έγγραφο με οδηγίες για το… μέγεθος του λευκού φακέλου κατά τις εκλογικές διαδικασίες.

Υπάρχουν έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Μετανάστευση, επίσης έγγραφα με οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Υπάρχουν ακόμη και κενές φόρμες για διάφορες αιτήσεις που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες.

Τα ερωτήματα

Με μια πρώτη ματιά – αν και τα αρχεία που υποκλάπησαν είναι χιλιάδες – φαίνεται ότι δεν πρόκειται κατά κύριο λόγο για στοιχεία που δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Ίσως, δηλαδή, τα έγγραφα να μην είναι αυτό που λέμε…αποκαλυπτικά.

Ωστόσο αποτελούν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» από τους Anonymous Greece. Το μήνυμα που λέει «καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία«. Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ερωτήματα.

Πρώτα και κύρια το πώς κατάφεραν οι Anonymous Greece να εισχωρήσουν στις κρατικές βάσεις και να τα «κατεβάσουν».  Τα υπέκλεψαν ή όλα τα αρχεία είναι αναρτημένα και μπορεί να τα βρει ο καθένας; Δεύτερον, το… πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δηλαδή εφόσον «μπήκαν» σε αυτά τα αρχεία, αν είναι ικανοί να πάρουν στα χέρια τους και άλλα αρχεία, ακόμη και απόρρητα.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ τονίζει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για