Αχαϊα: Κάηκε το δάσος του Τζάιλου, ένα σπίτι και σταύλοι. Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση

Ανασυντάσσονται από τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Αχαϊα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που καίει από αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Σανταμερίου.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν μειωθεί σε ένταση και η προσοχή των αρχών είχε επικεντρωθεί σε τρία ενεργά μέτωπα, στην Άρλα, στο Τζάιλο και στο Σανταμέρι.
Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.
Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, αναμένεται η συνδρομή δύο αεροπλάνων καναντέρ και ενός ελικοπτέρου Έρικσον.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΪΛΟΥ

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε  ότι ο δασικός πλούτος της περιοχής, αποτελεί δυστυχώς παρελθόν, αφού το δάσος του Τζάιλου, έχει καεί στο μεγαλύτερο μέρος του.
Επίσης, από τις φλόγες δεν γλύτωσαν μια κατοικία στην Άρλα, σταύλοι και καλλιέργειες. Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ, όμως δεν αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση με χθές το βράδυ, όπου φτάσαμε σε σημείο να κινδυνεύουν άμεσα πυκνοδομημένα χωριά της περιοχής».
Όσον αφορά την έκταση των ζημιών, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για