Συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και του πιανίστα Τάσου Πάππας στις 24/2

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών συνεχίζει τις εκδηλώσεις της Ενότητας «Το Ωδείο παρουσιάζει……..», με την συναυλία «Μουσικής Δωματίου» με έργα των A. Dvorak & B. Smetana. Συμμετέχουν το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» του Δημοτικού Ωδείου και ο γνωστός πιανίστας Αναστάσιος Πάππας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 20.00 στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Παλαιό Μουσείο) στην οδό Μαιζώνος και Αράτου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

A΄Μέρος

Antonin Dvorak Quarte

Allegro ma non troppo

Lento

Molto vivace

Vivace ma non troppo

Β΄Μέρος

Bedrich Smetana Piano trio g‐mol

Moderato assai

Allegro ma non agitato

Finale – Presto

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ο Πατρινός σολίστ του πιάνου και καθηγητής Τάσος Πάππας άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.

Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.

Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra, Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου, Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fazil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο.

Είναι καθηγητής πιάνου στην Αθήνα και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για