Ζάκυνθος: “Βενετία” έγινε… ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά

Η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει στη Ζάκυνθο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά και στην περιοχή του Γαϊτανίου.

Οι εργασίες καθαρισμού πολλών φρεατίων, αλλά και του ποταμιού στην περιοχή της «Λούμπας» (Καμάρα Αγίου Λαζάρου) είχαν σαν αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει, ιδιαίτερα, προβλήματα η πόλη. Ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά θύμιζε… Βενετία, με τα αυτοκίνητα να… «μεταμορφώνονται» σε γόνδολες!

Ευτυχώς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχτηκε καμία κλήση για να επέμβει σε πλημμύρα επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή.

Για τη χθεσινή πλημμύρα στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο κ. Γιώργος Τσίχλης, επιχειρηματίας: «Σήμερα το πρωί που ήρθαμε για δουλειά ήταν πλημμυρισμένος ο δρόμος και τα φρεάτια ήταν βουλωμένα, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να φύγει το νερό. Κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν και ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΖ και ήρθε ένα συνεργείο που ξεβούλωσε κάποια φρεάτια και τα υπόλοιπα τα ξεβουλώσαμε εμείς, οι επιχειρηματίες της περιοχής».

Για τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τα όποια προβλήματα δημιούργησε, μίλησε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Παναγιώτης Αβράμης. Ο κ. Αβράμης, τόνισε: «Αυτός ο χειμώνας είχε πολλές και έντονες βροχοπτώσεις. Είχαμε προβλέψει και είχαμε σχεδιάσει και προγραμματίσει με την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ και του Δήμου, μία σειρά παρεμβάσεων σε όλη τη Ζάκυνθο, έτσι ώστε να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Οι παρεμβάσεις αυτές λειτούργησαν θετικά το προηγούμενο διάστημα. Όμως, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 2-3 ημερών έφεραν μεγάλο όγκο νερού δεν ήταν δυνατό να περάσει μέσα από τα δίκτυα των οβρύων που έχουν κατασκευαστεί παλαιότερα χρόνια, στα οποία εμείς το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν κάποιες παρεμβάσεις. Τα προβλήματα ήταν έντονα στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, στην περιοχή Γαϊτανίου και στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου, όμως τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα και θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα».

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για