Το ηλεκτρομαγνητικό όπλο που «παραλύει» τα drones!

Το πρόπλασμα του νέου ηλεκτρομαγνητικού όπλου που παρουσιάσθηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό και Τεχνικό Φόρουμ Army 2017 που διεξάγεται στα περίχωρα της Μόσχας δεν λέει πολλά εκ πρώτης όψεως.

Σύμφωνα όμως με τους σχεδιαστές του, το “Stupor” μπορεί να “παραλύει” κάθε drone σε οπτική επαφή, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που παρεμβαίνουν στις συχνότητες μέσω των οποίων παίρνουν εντολές από τον χειριστή τους με αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου και την συντριβή τους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Έρευνας και Δοκιμών Ρομποτικής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το νέο όπλο δεν μπλοκάρει μόνο τα κανάλια ναυτιλίας και μετάδοσης εντολών των μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) αλλά και τις φωτογραφικές κάμερες/βίντεο που λειτουργούν εντός του ηλεκτρο-οπτικού φάσματος συχνοτήτων που επηρεάζει το “Stupor”. Η εμβέλειά του όπλου φθάνει τα 2 χλμ ενώ καλύπτει μια ακτίνα 20 μοιρών, ωστόσο δεν θα πρέπει να “στοχεύει” ανθρώπους ή ζώα, επανδρωμένα αεροσκάφη και οχήματα.

 

  1. Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πολυτάλαντο πυγμάχο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ
  2. Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
  3. Αυγενάκης: Και φέτος η ΔΕΘ θα είναι το μαρτύριο του κ. Τσίπρα
  4. Αυτός είναι το κτήνος που εισέβαλε στο ορφανοτροφείο της Ρόδου για να βιάσει κοριτσάκια!
  5. Ποιος είναι ο Πατρινός Πυροσβέστης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος από πτώση βράχου στη Ζαχάρω -ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  6. Σκληρό βίντεο: Καρχαρίας αρπάζει στα σαγόνια του έναν σέρφερ! – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΗ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για