Βαρκελώνη: Δύο Ελληνίδες μιλούν για την επίθεση

«Εκείνη την ώρα επικρατούσε πανικός. Άλλοι έτρεχαν, άλλοι έκλαιγαν. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση» αναφέρουν η Νίκη Τσιούνη και η Μαρία Κατσίνη

Ο τρόμος ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από την Ισπανία τις τελευταίες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις με διαφορά λίγων ωρών στην Καταλονία, ωστόσο φαίνεται πως οι ρυθμοί για τους τουρίστες επανήλθαν πολύ γρήγορα.

Δύο Ελληνίδες, η Νίκη Τσιούνη και η Μαρία Κατσίνη επέλεξαν την Βαρκελώνη για τις διακοπές τους και μίλησαν στο protothema.gr για το πώς βίωσαν την επίθεση. Οι δύο νεαρές κοπέλες βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο και, όπως περιγράφουν, ξύπνησαν από τον θόρυβο και τις σειρήνες. «Εμείς εκείνη την ώρα κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον θόρυβο, γιατί είμαστε πολύ κοντά στο σημείο. Μόλις ακούσαμε ότι συνέβη τρομοκρατικό χτύπημα αρχικά φοβηθήκαμε. Πήγαμε να δούμε τι γίνεται και μας έλεγαν να μην βγούμε, να παραμείνουμε μέσα».

Όπως περιγράφουν τα λεπτά μετά την επίθεση, όπως ήταν φυσικό, επικράτησε πανικός. «Εκείνη την ώρα επικρατούσε πανικός. Άλλοι έτρεχαν, άλλοι έκλαιγαν. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση», λένε χαρακτηριστικά.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως αναφέρουν οι δύο κοπέλες στο protothema.gr, λειτουργούσαν κανονικά εκτός από δύο κεντρικές στάσεις του μετρό «Εμείς χθες το βράδυ βγήκαμε κανονικά βόλτα. Δεν ξέραμε αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ή όχι, αλλά τελικά ήταν. Οι τουρίστες συνέχισαν να βγαίνουν κανονικά και οι ρυθμοί επανήλθαν αμέσως. Στο σημείο που έγινε η επίθεση βέβαια,  υπήρχε έντονη αστυνόμευση».

Η επίθεση σημειώθηκε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου στη Βαρκελώνη, έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Νίκη Τσιούνη

Η Μαρία Κατσίνη

protothema.gr

 

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε κωμόπολη κοντά στη Βαρκελώνη – Πληροφορίες για 5 νεκρούς – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ
Βαρκελώνη: Αυτός είναι ο 17χρονος που οδηγούσε το βαν του θανάτου
Τρένο στην Οινόη παρέσυρε και σκότωσε στρατιώτη των τεθωρακισμένων
Κινδυνεύει η ζωή ανηλίκων που βίασαν… μολυσμένο γαϊδούρι!

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για