Κατεπείγουσα τροπολογία στη Βουλή για τις τσούχτρες Πατραϊκού και Κορινθιακού – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Στην κατάθεση τροπολογίας που αφορά στην άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς φαινομένου της παρουσίας μεδουσών στις θαλάσσιες περιοχές κατά μήκος της ακτογραμμής του Κορινθιακού, προχώρησε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ανακαλούνται φορτιστές κινητών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας: Ποιοι είναι-Προσοχή – ΦΩΤΟ

Η τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, ανάβει το πράσινο φως στους επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να τοποθετήσουν πλωτές εγκαταστάσεις και δίχτυα, ως μέτρα προστασίας των λουομένων, καθώς θα λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στη διέλευση των μεδουσών προς τις ακτές!

Πάτρα: Απαλλαγή από τέλη για όσους επλήγησαν από τις μέδουσες ζητά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών

Υπενθυμίζετα πως η επέλαση κοπαδιών από μέδουσες, από τις αρχές της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ερήμωσε τις περισσότερος πολυσύχναστες παραλίες, αφού οι λουόμενοι απέφευγαν να να τις επισκεφθούν. Αποτέλεσμα της δεδομένης κατάστασης ήταν οι επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται από Καστελλόκαμπο Πατρών έως Λαμπίρι Αιγιαλείας, να οδηγηθούν σε οικονομική καταστροφή καθώς όπως έχουν ήδη καταγγείλει το καλοκαίρι για αυτούς χάθηκε, λόγω της κωλυσσιεργείας των υπεύθυνων φορέων να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα των μεδουσών.

Την Τετάρτη, μάλιστα θα αποστείλουν έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους, μέσω του οποίου θα ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς ο τζίρος των καταστημάτων τους δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθουν στην εξόφληση των οικονομικών υποχρέωσεων τους.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για