Πάτρα: Οι εργαζόμενοι του Δήμου καθάρισαν την πόλη μετά την Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής- Ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών-Χειριστών

Την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων οδηγών – χειριστών στο Δήμο Πατρέων, προκάλεσε η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων σχετικά με το πώς και ποιοι εργάστηκαν προκειμένου μέσα σε χρόνο ρεκόρ να καθαριστεί η πόλη της Πάτρας, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού.

 Σε ανακοίνωσή του το σωματείο οδηγών – χειριστών Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την παραπληροφόρηση που υπήρξε σχετικά με τον καθαρισμό της πόλης μετά το πέρας των καρναβαλικών παρελάσεων, το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών Δήμου Πάτρας έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τους συνδημότες μας για τα εξής:

Η συγκεκριμένη εταιρεία προϊόντων καθαρισμού υπήρξε αποκλειστικά και μόνο ο χορηγός των καρναβαλικών παρελάσεων.

Δεν είναι εφικτό με δύο μόνο διαφημιστικά σκουπάκια να καθαρίστηκε ολόκληρη η πόλη.

Ο σχεδιασμός καθαριότητας ανήκει, όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στον Δήμο, τους εργαζόμενους και την αντίστοιχη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Όλη η πόλη καθαρίστηκε αποκλειστικά από τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων.

Εφέτος, αν και λιγότεροι οι εργαζόμενοι -λόγω συνταξιοδοτήσεων- η πόλη κατέστη δυνατόν να παραδοθεί στους κατοίκους της και τους επισκέπτες της σε άριστη κατάσταση, όπως και οι δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού Δήμου Πατρέων, που δεν παραμελήθηκαν.

Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε (9 σάρωθρα, 18 απορριμματοφόρα, 4 φορτωτές, 1 μικρός φορτωτής/μπομπ-καρτ, 4 ανατρεπόμενα, 3 μηχανήματα πλυσίματος-υδροφόρες) ανήκει στον Δήμο Πατρέων και μόνο σε αυτόν.

Όλα αυτά, έμψυχο και άψυχο δυναμικό, εργάστηκαν επί 24ώρου βάσεως όλο το τριήμερο της αποκριάς ανά βάρδιες και με την αντίστοιχη υποστήριξη του ελάχιστου πλέον προσωπικού των Συνεργείων του Δήμου.

Τα οχήματα που πήγαιναν στον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας για την εναπόθεση των απορριμμάτων, πλένονταν και απολυμαίνονταν από το πλυντήριο της αντίστοιχης υπηρεσίας, που και αυτή λειτούργησε επί ολόκληρο το 24ωρο.

Κινητή μονάδα βουλκανιζατέρ-συνεργείου ακολουθούσε τα οχήματα καθαριότητας επισκευάζοντας άμεσα τις όποιες βλάβες δημιουργούνταν στα ελαστικά λόγω των γιαλών και των άλλων απορριμμάτων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για