Πήρε κλίση από την εισροή υδάτων το τουρκικό πλοίο στη Μύκονο

Πήρε κλίση από την εισροή υδάτων το τουρκικό πλοίο στη Μύκονο (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Μύκονο παρουσιάζει εισροή υδάτων και έχει πάρει μικρή κλίση!

Πρόκειται για το πλοίο Yusuf Cepnioglu μήκους 116 μ. και πλάτους 19 μ., το οποίο είναι φορτωμένο με κοντέινερ.

Προσάραξε την Παρασκευή το βράδυ σε βραχώδη περιοχή βόρεια των ακτών της Μυκόνου. Στο πλοίο προκλήθηκε σχετικά μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να προέλθει μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.

Επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Τα 11 μέλη του πληρώματος παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου που έσπευσε για βοήθεια στην επιχείρηση. Τους εναπομείναντες παρέλαβε ελικόπτερο super puma.

Έχει πάρει κλίση και εκφράζονται σοβαροί φόβοι

Το πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Μέχρι στιγμής: έχει αναφερθεί μικρή θαλάσσια ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και γίνεται προσπάθεια να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση. Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει ειδικά φράγματα για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας.

Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ρυμουλκό και καταφτάνουν άλλα τρία από τον Πειραιά.

Πάντως, η επιχείρηση μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς το πλοίο έχει πάρει κλίση (έστω και μικρή) από την εισροή υδάτων, ενώ ήδη έχουν πέσει στη θάλασσα κάποια κοντέινερ! Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση και υπάρξει κίνδυνος βύθισης.

Άγνωστες οι αιτίες

Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες της προσάραξης του πλοίου ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι οι συνήθεις για την περιοχή και την εποχή με σχετικά ήπιους Βορειάδες έντασης 5 μποφόρ.

Πάντως οι άνεμοι δυναμώνουν δυσχαραίνοντας το έργο του λιμενικού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος φάρος της περιοχής δεν λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, με απάντληση των υδάτων, σφράγισης των ρηγμάτων και ρυμούλκησης του, θα γίνει αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Τα 11 άτομα από το πλήρωμα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού ενώ οι 3 από ελικόπτερο super puma.Όλοι τους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Tο πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Πηγή: cyclades24news.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για