Θρίλερ κατασκοπίας στην Αθήνα: Ποιον μας ζητάνε οι Αμερικανοί να τους εκδώσουμε…

Η περίπτωση του 52χρονου Κινέζου Wu Tian Min θα απασχολήσει την Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή όχι, αντιμέτωπος με βαρύτατα κακουργήματα.
Η υπόθεση θυμίζει χολιγουντιανή ταινία, με τον 52χρονο να κατηγορείται για απόπειρα αγοράς κεραίας μέγιστης εμβέλειας.
Συγκεκριμένα, ο εκζητούμενος -κατά το κατηγορητήριο του δικαστηρίου της περιφέρειας της κεντρικής Καλιφόρνιας- ενδιαφερόταν να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί.
Όμως, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές, να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Κινέζος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος νόμιμης ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας του.
Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, Ο ίδιος ήλθε σε επαφή με ενδιαφερόμενους σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε αφού μόλις εξήλθε, συνελήφθη.
Το αίτημα έκδοσης επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη όμως λόγω της αποχής των δικηγόρων τελικά αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.

news247.gr

 

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για