Απεργία … σήμερα – Δύο συγκεντρώσεις στην Πάτρα το πρωί – Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα

Γενική Πανελλαδική απεργία προκήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  ενάντια στα μέτρα που φέρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το πολυνομοσχέδιο που την επικυρώνει. Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δυο συγκεντρώσεις και πορείες για σήμερα το πρωί .

Η μία διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας.

Η άλλη από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10 το πρωί.

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, διοργανώνει συγκέντρωση στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου στις 17 Μαΐου, στις 10 το πρωί και θα επακολουθήσει πορεία.

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια. Η συζήτηση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ψηφιστούν τα μέτρα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 17 Μαΐου, στηρίζει και Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος καλεί τα μέλη του να διευκολύνουν του εμποροϋπαλλήλους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.

 

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία κάνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προς τα μέλη του.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας.

 

Κλειστά τα σχολεία

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στη στήριξη της απεργίας .

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην απεργία και καλεί με ανακοίνωση τα μέλη του να μην προσέλθουν στα σχολεία.

 

Κλειστός ο Δήμος της Πάτρας

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας, οι οποίοι όπως αναφέρουν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

 

Στο δρόμο οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν με ανακοίνωσή τους, κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεμένα για δυο ημέρες τα πλοία

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Χωρίς προαστιακό την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας καθώς και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην απεργία.

Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Απεργούν οι πωλητές λαϊκών αγορών

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου εξήγγειλαν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει όπως ανακοίνωσε «τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για