Περιβαλλοντική – Εικαστική – Πολιτιστική Εκπαιδευτική Δράση στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας – ΦΩΤΟ

Εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται στις φυλακές, από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και την πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας κ. Χρυσάνθη Βανταράκη, με τη συμμετοχή και της Υπεύθυνης του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας, κας Ευφροσύνης Κωσταρά.

Συγκεκριμένα, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου μίλησε αρχικά στους εκπαιδευόμενους του σχολείου για το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Τα Απορρίμματα στη ζωή μας», ενημερώνοντάς τους και συζητώντας μαζί τους για θέματα σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους, οδηγώντας σ’ έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Στη συνέχεια η κ. Βανταράκη με τη συνεργασία της κας Κωσταρά και της κας Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο βιωματικού εργαστηρίου, δούλεψαν με τους μαθητές εικαστικά, οι οποίοι δημιούργησαν ζωγραφικά έργα που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα «Αποτυπώματα, Χρώματα, Συναισθήματα», που διοργανώνεται από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στην «Αγορά Αργύρη» η οποία έχει διάρκεια από τις 5 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 2ου ΣΔΕ ευχαριστούν θερμά την κ. Παπαϊωάννου, την κ. Κωσταρά και την κ. Βανταράκη για την πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική εκπαιδευτική δράση που υλοποίησαν.

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για