ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ! Πυκνός καπνός στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Από μία ισχυρή έκρηξη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος και πανικός  στην Αγία Πετρούπολη από έκρηξη ανάμεσα  διαφορετικούς σταθμούς του μετρό της πόλης .  

Αστυνομική πηγή ανέφερε  στο πρακτορείο TASS  ότι έγινε έκρηξη στους σταθμούς   Σενάγια Πλόσαντ και Ινστιτούτο Τεκνολοτζιτσέσκι. Ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες καθώς σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η έκρηξη έγινε μεταξύ των δύο αυτών σταθμών.  Μάρτυρες έκαναν λόγο για έκρηξη ή και εκρήξεις μέσα στο βαγόνι στη Σενάγια. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον  δέκα νεκροί και 50 τραυματίες. Σύμφωνα με το Interfax ο μηχανισμός είχε μέσα του σφαιρίδια και καρφιά  για να μεγιστοποιήσει τη ζημιά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ανθρώπους να αιμορραγούν και να καίγονται. «Η φίλη μου ήταν στο διπλανό βαγόνι, όταν εξερράγη. Είπε ότι άρχισε να τρέμει το βαγόνι. Κι όταν βγήκε έξω είδε ανθρώπους ακρωτηριασμένους. Άνθρωποι κείτονταν αιμόφυρτοι, τα μαλλιά τους ήταν καψαλισμένα. Μας είπαν να μετακινηθούμε προς την έξοδο, γιατί δεν θα συνεχιζόταν το δρομολόγιο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει. »

metrorus

metrorus1

Μετά από την έκρηξη έκλεισαν όλοι οι σταθμοί μετρό. Στην πρώτη αντίδραση από τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή  καθώς βρισκόταν στην πόλη για επίσκεψη είπε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα αν και δεν απέκλεισε ότι η Ρωσία μπορεί να δέχθηκε τρομοκρατικό χτύπημα. Πρόσθεσε ότι μίλησε με τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για