Ο Π. Τζουραμάνης κυριάρχησε στα 5 χιλμ στους Αλισσούς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν και ο πρώτος τους αθλητικός αγώνας, οι Αλισσαίοι έδειξαν πως μπορούν να διοργανώσουν με επιτυχία αθλητική εκδήλωση, που να ξεπερνά τα στενά όρια μίας κοινότητας ατόμων, με διάθεση, κέφι και αγάπη για το λαϊκό αθλητισμό.

Οι συμμετοχές, που κατ΄εκτίμηση, ξεπέρασαν τις 200, παρά το γεγονός ότι στον γεωγραφικό περίγυρο είχαν ανακοινωθεί και τελούνταν την ίδια περίπου ώρα δύο αγώνες, σε Ναύπακτο και Πάτρα, ειδικά στη δεύτερη με την συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Πατρέων, λαϊκοί δρομείς με περγαμηνές αθλητικές στους δρόμους της χώρας, αλλά και λαϊκοί μαραθωνοδρόμοι-βετεράνοι με πλειάδα συμμετοχών σεψ αγώνες, προσήλθαν από νωρίς κια παρατάχθηκαν στη γραμμή εκκίνησης.

Μαζί τους και ο κορυφαίος υπερμαραθωνοδρόμος Θεοφ. Αρκουμάνης, μαζί με τον πρώτο της κατάταξης των 10 χιλμ. Γιάννη Παναγιωταρόπουλο.

Ξεκινώντας από το πρώην Δημαρχείο Λουσικών, στις 11 πμ., οι δρομείς των 10 χλμ. και από το κτήμα (οινοποιείο) Παπασταματόπουλου, στις 11.30 πμ., οι δρομείς και περιπατητές των 5 χλμ, διήλθαν από μία διαδρομή που διέσχιζε κάθετα τον ποταμό Πείρο, ανάμεσα σε κατάφυτα λειβάδια και κτήματα με κυρίαρχες τις τρικοκιές με τα σικλαμί λουλούδια τους ανθισμένα, καθ’ ότι έχει μπει η Άνοιξη. Πέρασαν ανάμεσα από οικισμούς για να καταλήξουν στο Νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσού, όπου έγιναν οι απονομές στους πρώτους κάθε κατάταξης και στους όσους συμμετέχοντες, όπου απενεμήθησαν τιμητικά διπλώματα.

Οι απνομές ξεκίνησαν αφού προηγουμένως ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος, Δημ. Μπσαρμπούνης ευχαρίστησε τους φορεις, τις Αρχές, αλλά και του περίπου τριάντα πέντε εθελοντές, που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάσης, η οποία πρέπει να σημειωθεί προστατεύτηκε πλήρως από την Τροχαία και από αθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ακολούθησε ο γιος του αείμνηστου Βασ. Λάζαρη, που ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο νυν δήμαρχος Χρ. Νικολάου και ο πρωην δήμαρχος Διον. Γκοτσούλιας, απουσιάζοντος του τ. δημάρχου Δύμης, Ανδρ. Παναγιωτόπουλου, που είχε ανηλειμμένη υποχρέωση εκτός Δύμης.

Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή νέων παιδιών, που έλαβαν μέρος στον αγώνα του ενός χλμ. από τον Ι.Ναό Αγ. Τριάδας Άνω Αλισσού, αλλά και ατόμων μεγάλης ηλικίας, στα 10χλμ. και στα 5 χλμ.

Συνδιοργάνωτές του αγώνα ήσαν οι παρακάτω:

Ο ΟΤΑΔ (Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων), ο Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών ΦΑΕΘΩΝ, το Τμήμα Στίβου Αχαγιά 82, ο Σύλλογος Γονέων Αλισσού, οι τοπικές κοινότητες Άνω και Κάτω Αλισσού.

Συμμετείχαν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκών και Πολ. Σύλλογος Λακκόπετρας.

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για