Σκάνδαλο στη ΝΔ: «Ο Γεωργιάδης διόριζε γνωστά μοντέλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ». Ποιος ο ρόλος Μανωλίδου

Ποιο σκάνδαλο χρεώνει η Αυγή στον Άδωνι Γεωργιάδη για διορισμό μοντέλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Πόλεμος ανάμεσα στην εφημερίδα Αυγή και τον Άδωνη Γεωργιάδη έχει ξεσπάσει, με αφορμή έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα και στο αναγράφονται οι διορισμοί του πρώην υπουργού Υγείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Πολάκης παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν η καταγγελία του υφυπουργού Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής πως όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί.

Ο φάκελος με τους διορισμούς Γεωργιάδη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη, όπως είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Π. Πολάκης, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του επειδή η μεν καταγγελία για διορισμούς κρατείται ένα έτος, η δε μήνυση για την αποκάλυψη των διορισμών απεστάλη τάχιστα στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων μοντέλων, τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του.

Συγκεκριμένα, από τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:

* Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του Άδωνι Γεωργιάδη Ευγενίας Μανωλίδου.

* Πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.

* Δεκαεπτά (17) το όνομα Θεοδωράτος που αντιστοιχεί στο όνομα του τότε συμβούλου του Γιάννη Θεοδωράτου.

Διαψεύδει ο Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με tweet του διαψεύδει την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, σχολιάζοντας πως είναι ντροπή η Αυγή να γράφει ψέματα.

«Κανένα χαρτί δεν κατετέθη και καμμιά γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας», ξεκαθαρίζει.

Τι απαντά ο Πολάκης

«Δεν πρόκειται κανείς να μας τρομάξει κάνοντας μηνύσεις, απαιτώ η δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και όχι εγώ που βρήκα το «δολοφόνο» να τραβιέμαι στα δικαστήρια επειδή μου έκανε μήνυση ο «δολοφόνος» για να αμυνθεί και να τρομοκρατήσει», απαντά μέσω facebook, ο Παύλος Πολάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρεται και στο έγγραφο που φέρεται να κατέθεσε τη Βουλή ενώ καταγγέλλει: «Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν οι μισοί στο υπουργείο Υγείας ως ‘διοικητικοί’ και κάποιοι για ‘δουλειά πεδίου’ σε δομές λέει του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από τον πρόχειρο έλεγχο που κάναμε σε δυο τρεις από αυτούς, πριν τα στείλουμε στον εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι δούλευαν στο γραφείο τύπου του κυρίου Γεωργιάδη και μάλιστα μια κυρία με σπουδές αερόμπικ και βιβλιοθηκονομίας παρουσιαζόταν σε δημοσιεύματα της εποχής ως ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ του Γραφείου τύπου του Άδωνι!»

fimes.gr

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για